Kaartverkoop EK 2017 start op 22 september - Hoofdklasse Hockey Nederland

Kaartverkoop EK 2017 start op 22 september

De kaartverkoop van de Rabo EuroHockey Championships 2017 start donderdag 22 september om 12.30 uur, tegelijk met de lancering van de officiële toernooiwebsite www.rabo-eurohockeychampionships2017.nl. Het Europees kampioenschap wordt afgewerkt van 18 tot en 27 augustus in het vernieuwde Wagener Stadion in Amstelveen.

Tien Europese landen, vertegenwoordigd in acht dames- en acht herenteams, spelen gedurende tien dagen om de Europese titels. Tijdens de poulefase (18 tot en met 23 augustus) speelt iedere dag één van de Nederlandse elftallen om 20.00 uur.

Opening en finales

De openingswedstrijd van het toernooi op vrijdag 18 augustus is de dameswedstrijd Nederland-Spanje. Rondom deze wedstrijd zal ook het vernieuwde Wagener Stadion officieel geopend worden. De finales worden gespeeld op zaterdag 26 en zondag 27 augustus.

Tijdens de Rabo EuroHockey Championships 2017 staan voor de KNHB en de EHF de hockeyers centraal. Zij zijn de sterren van het evenement. Daarom is het logo van het toernooi gebaseerd op een stervorm. Het spreekt voor zich dat ook een hockeystick onderdeel uitmaakt van de ster. Het gebruik van een ster op een blauwe achtergrond geeft het toernooi ook de gewenste Europese uitstraling.

Logo

Het ster-figuur is opgebouwd uit tien delen die samen één geheel vormen; elk deel vertegenwoordigt één van de deelnemende landen. Bewust zijn de kleuren van de vlaggen van de deelnemende landen terug te vinden in het logo. Het kleurgebruik in de stervorm zorgt tenslotte voor een vrolijk en uitnodigend geheel en laat de diversiteit van alle landen zien.

Bekijk hier het complete speelschema van het EK 2017

Reageer