Kampong-icoon Bruno van den Bosch stopt met tophockey - Hoofdklasse Hockey Nederland

Kampong-icoon Bruno van den Bosch stopt met tophockey

Kampong-icoon Bruno van den Bosch heeft besloten afscheid te nemen van het tophockey. De 29-jarige middenvelder speelde vanaf 2003 in het eerste team. In het AD/Utrechts Nieuwsblad vertelt hij over zijn tijd in het vaandelteam van de Utrechtse Club.

Van den Bosch MdW
credit: Maurice de Wert

Hoewel van den Bosch al in 2003 debuteerde maakte hij niet elk seizoen deel uit van de selectie. “Na de degradatie werd Reinoud Wolff coach en ik haalde niet eens de selectie toen we overgangsklasse speelden. Ik heb toen een jaar in het tweede gespeeld. Ik werd topscorer en leerde dat ik vooral ook altijd lol moest hebben in het hockey. Toen vertelde Wolff dat hij me had gevolgd en me een kans wilde geven.”

Vele jaren was Kampong een middenmotor in de hoofdklasse, de beste opleider voor andere clubs, volgens van den Bosch. “Roderick Weusthof, Nick Meijer, Jaap Stockmann, ze gingen allemaal weg want bij Kampong werd altijd gezegd dat het zou gebeuren, maar bij Bloemendaal pakten ze de prijzen.” Het huidige Kampong heeft een team dat wel voor de prijzen speelt. Veel spelers van buitenaf werden aangetrokken waardoor met het vertrek van Lukas Siebinga, Daan Dullemeijer en van den Bosch bijna alle ‘echte’ Kampongers nu uit het team weg zijn. “Dat is het risico van een topclub worden,” vindt de middenvelder. “Toen wij nog in de middenmoot speelden was het gat veel kleiner tussen de jeugd en de senioren en was de jeugd een stuk beter. Het zou zonde zijn als sommige mensen zich volgend seizoen niet meer kunnen identificeren met Kampong.”

Twee Kampongers in hart en nieren en goede vrienden van Van den Bosch spelen volgend seizoen nog wel in het vaandelteam. Constantijn Jonker en Quirijn Caspers. Met hen speelde hij al sinds de D1 samen. “Ik ging in het team altijd heel veel met Connie en Quirijn om. Daar was ik het meest dik mee binnen het team. Connie woonde bij mij in de straat in Oog en Al. Met hem en zijn broer Freek en ook met Roos Drost (SCHC) hockeyden we altijd op straat.  Connie is zo onwijs gegroeid, ongelofelijk. Die heeft zichzelf omhoog gewerkt tot spits van het Nederlands elftal.”

Toen Van den Bosch merkte dat de combinatie tussen het hockey en zijn werk als accountant hem ging opbreken besloot hij de knoop door te hakken en te stoppen. “In de winterstop dacht ik nog wel dat ik doorging, maar de maanden daarna waren zo zwaar. (..) Ik kon niet meer honderd procent geven tijdens de trainingen. Kampong is nu een topteam en dan kun je niet alleen een training afdraaien. Tot twee jaar geleden ging het allemaal goed met mijn hockey, maar ik heb nu maatschappelijk stappen gemaakt. (..) Als je elke dag om zeven uur ‘s ochtends de deur uitgaat en dan pas tien uur ‘s avonds thuiskomt is het op een gegeven moment wel mooi geweest. Hockey stond altijd op nummer één maar nu niet meer.

Helemaal stoppen met hockey doet de middenvelder niet. Volgend jaar is hij in het tweede te bewonderen met Roderick Weusthof maar ook met oud-Kampongers Melchior Looijen (Schaerweijde, red.) en Joost van den Berg (Rotterdam). “Ik doe nu ook alweer mee met het tweede, om te zorgen dat ze niet degraderen. Dat vind ik fantastisch, dat doe ik elk jaar. Ik heb vorig jaar een boot gekocht en daar heb ik al een half jaar niet aan geklust. Ik kijk ernaar uit om dat soort dingen wel te doen.”

Comments (2)

  1. Bruno is een koning!

  2. Bruun, onwijs veel dank voor jouw tomeloze inzet gedurende al die jaren voor Kampong H1 !!
    Up en downs heb jij meegemaakt maar jij bleef Kampong H 1 altijd trouw vandaar de terechte Lid van Verdienste benoeming. Velen zullen jou volgend seizoen missen in H1 ! Geniet van jouw welverdiende “vrijheid” en veel success in H2.
    Een dankbare oud-manager EN fan.

Reageer