EHL: Kampong in slotminuten langs East Grinstead

De heren van Kampong zijn hun EHL avontuur van dit seizoen gestart met een ware thriller. In het zeer vermakelijke duel met East Grinstead leek de Utrechtse formatie lange tijd op weg naar directe uitschakeling. Goals van Martijn Havenga en Constantijn Jonker in de slotminuten voorkwamen dit en daarmee heeft Kampong tegen Dinano Stroitel aan een gelijkspel genoeg voor een plek bij de laatste zestien.

Kampong East Grinstead EHL MdW (3)
Blijdschap na de 3-2 van Jonker. (c) Maurice de Wert

De wedstrijd tussen East Grinstead, dat vrijdag met 4-3 van Dinamo Stroitel won, en Kampong kende een aftastend maar gelijk opgaande start die zich voornamelijk tussen de 23-meterlijnen afspeelde. Alleen Sander de Wijn, en Constantijn Jonker in de rebound, kregen in de eerste kwart kansen de score te openen maar beide stuitten op de sterk-keepende Patrick Smith. Bij aanvang van het tweede kwart leek de ploeg van coach Alexander Cox een tandje bij te schakelen. Binnen de kortste keren kreeg Jonker wederom kansen op de openingstreffer maar vond hij telkens Smith op zijn pad. De strafcorner die hij vervolgens wist te forceren liep, door een stopfout van Quirijn Caspers, ook op niets uit. Toen East Grinstead vijf minuten voor rust aan de andere kant van het veld ook een korte hoekslag kreeg toegekend was het wel raak. Met een harde en haarscherpe sleep opende Mark Gleghorne de score voor de Engelsen.

In de tweede helft moest de Utrechtse formatie alles op alles zetten om die aansluitingstreffer te maken tegen het goed-spelende East Grinstead. Verliezen zou namelijk betekenen dat het Europese avontuur na dit weekend over zou zijn. Met de 1-1 die Robbert Kemperman negen minuten na rust, op voorzet van Jonker, maakte leek hij het tij voor zijn ploeg te keren. Leek, want de Engelsen lieten zich niet van de wijs brengen. Een minuut voor het verstrijken van het derde kwart lukte het Gleghorne om, na mooi voorbereidend werk van Ashley Jackson, de Engelsen wederom op voorsprong te zetten.

Nadat de ploegen zich, door lichtproblemen aan de start van het allesbepalende laatste kwart, een kwartier terug trokken in de kleedkamers, moest de Utrechtse formatie alles uit de kast trekken om in ieder geval een gelijkspel uit de strijd te slepen. Even leek Loïck Luypaert Kampong op gelijke hoogte te slepen maar door het te vroeg inlopen van Pepijn Luykx moest de corner overgenomen worden. Deze belandde vervolgens op het hoofd van de lijstopper waarna Martijn Havanga plaats mocht nemen op de stip. De verdediger, die goed speelde, pushte deze enkele minuten voor tijd koelbloedig binnen en redde zijn ploeg daarmee van directe uitschakeling. Jonker maakte de vreugde bij Kampong vervolgens helemaal compleet door na een mooie voorzet van Luykx in de slotminuten eindelijk keeper Smith te verschalken en de overwinning veilig te spelen.

“We speelden in de eerste helft niet goed maar in het laatste kwart hadden we de bovenhand. Ik hoop dat we morgen goed te spelen en de volgende ronde bereiken” aldus coach Alexander Cox die voor de camera’s van EHLtv Robbert Kemperman kroonde tot man of the match.

Morgen speelt de Kampong in hun tweede en laatste pouleduel tegen Dinamo Stroitel. Hierin heeft het aan een gelijkspel genoeg om een plek bij de laatste zestien te bemachtigen. Bekijk hier alle uitslagen in het toernooi tot nu toe.

Reageer

Contact Us