KBHB past speeltijd Eredivisie aan naar 4 x 17,5 minuut | Hoofdklasse Hockey Nederland

KBHB past speeltijd Eredivisie aan naar 4 x 17,5 minuut

De Belgische Hockeybond heeft in navolging van de nieuwe internationale regelgeving de speeltijd van de wedstrijden in de Eredivisie (dames en heren) aangepast naar 4 x 17,5 minuut. Dit is zonder stopzetting van de tijd voor de strafcorners.

Na het eerste kwart en het derde kwart wordt een time out van 2,5 minuut toegepast. Daarnaast is er na het tweede kwart de ‘aloude’ rustpauze van tien minuten. De officiele wedstrijden van de andere nationale competities blijven gewoon 2 x 35 minuten.

De Internationale Hockey Federatie (FIH) besloot in maart al dat internationale hockeywedstrijden van twee helften van 35 minuten ingekort zouden worden naar vier periodes van 15-minuten. Dit zou moet resulteren in hogere intensiteit, sneller spel en een ‘more exciting game of hockey’. Dit nieuwe format waarin er dus tien minuten minder wordt gespeeld dan nu, gaat in vanaf 1 september en zal toegepast worden op grote internationale evenementen als de Champions Trophy, de HWL Finale en de Olympische Spel

Comments (1)

  1. Eredivisie!!!!

Reageer