Keeper David Harte trainde afgelopen week voor het eerst in zijn leven op een zaterdag | Hoofdklasse Hockey Nederland
David-Harte-Kampong

Keeper David Harte trainde afgelopen week voor het eerst in zijn leven op een zaterdag

Een brede grijns was er zondag te lezen achter het gezichtsmasker op het gezicht van keeper David Harte. Na een roerige week ging zijn ploeg zondagmiddag ‘gewoon’ met drie punten naar huis. Kampong won de beladen wedstrijd op de velden van Pinoké met duidelijke cijfers.

Dit jaar is hij nog maar zeven keer gepasseerd. Samen met Sam van der Ven is hij daarmee de minst gepasseerde doelman in de Tulp Hoofdklasse Heren. Gisteren, na de overwinning op Kampong was Harte tevreden over de gespeelde wedstrijd: ‘We begonnen gisteren erg goed in het eerste en tweede kwart. Binnen de kortste keren stonden we op een 0-2 voorsprong. Bijzonder, want afgelopen week hebben we nauwelijks getraind’.

Toch kwam Pinoké sterk terug in de wedstrijd. De Steekneuzen moesten het doen zonder strafcorner kanon Alexander Hendrickx, die nog wel het veld op kwam, maar niet mee deed. Met doelpunten van Dennis Warmerdam (Knappe backhand flats) en Morris de Vilder (Strafbal), stonden de ploegen na veertig minuten spelen weer op gelijke hoogte. Voor Harte, die met katachtige beweging zijn goal een aantal keren knap leeg hield een onduidelijke situatie: ‘Ik weet niet waarom Pinoké terug kwam in de wedstrijd. Hiervoor moet ik de video terug gaan kijken. Het zou kunnen dat ons systeem niet goed was aangepast op de manier hoe Pinoké speelde’.

Genoten van de dag

Uiteindelijk liet Kampong er geen gras over groeien. Al snel was het Pieters (42ste minuut), die de voorsprong weer pakte. Sander de Wijn juichte uitbundig bij zijn doelpunt in de 67ste minuut. Door zijn doelpunt was de wedstrijd namelijk beslist. Uiteindelijk was het matchwinnaar Terrance Pieters die een hattrick pakte en daarmee uiteindelijk de gevierde man op het veld was. Door zijn optreden won Kampong namelijk met 2-5. Harte: ‘We zijn heel blij met de overwinning, omdat het een rare week was. Het was namelijk voor mij de eerste keer dat we op zaterdag hebben getraind. De situatie zorgde er namelijk voor dat wij in quarantaine moesten en pas aan het einde van de week weer ‘vrij’ waren. We zullen nu moeten wachten op het resultaat van de tuchtcommissie. Gisteren heb ik in ieder geval genoten van de dag’.

David Harte krijgt een aantal ballen in de gewonnen wedstrijd tegen Almere (11-0). Foto: Roel Ubels

Reageer