Keeper Mars tijdelijk in technische staf Zuid-Afrikaanse elftal - Hoofdklasse Hockey Nederland

Keeper Mars tijdelijk in technische staf Zuid-Afrikaanse elftal

Pinoké-keeper Diederik Mars is door zijn coach Giles Bonnet, die tevens de bondscoach is van de Zuid-Afrikaanse vrouwen, gevraagd om de keeperstrainer van de Zuid-Afrikaanse hockeysters, Joppe de Vries, tijdelijk te vervangen. De huidige keeperstrainer is afgelopen zomer op wereldreis gegaan.

De sluitpost van de Amsterdammers heeft als stand-in van De Vries in augustus al het één en ander gedaan voor de technische staf en vertrekt samen met het nationale elftal binnenkort naar Argentinië, waar van 5 tot en met 19 december twee vierlandentoernooien op het programma staan.

“Ik vind het een hele mooie ervaring,” vertelt Mars over zijn nieuwe functie als keeperstrainer. “Het is erg leuk om te doen en het een keer van de andere kant te zien. Ik vind het vooral mooi dat ik mijn kennis kan overbrengen en om het team verder te helpen met hun doel om de Olympische Spelen te bereiken. Of ik hier een carrière in zie? Ik heb er plezier in, maar ik weet niet of ik zóveel uren op het veld kan staan,” lacht de goalie. “Maar misschien dat ik dit wel vaker ga doen, je weet het nooit.”

De kans dat de voormalig keeper van onder andere Kampong en Victoria ook meegaat naar het Olympisch kwalificatietoernooi in India (15-26 februari), is klein. De Vries is tegen die tijd weer terug bij het elftal.

Reageer