Kemperman: 'Het hoofd is leeg, nu alleen nog maar het WK' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Kemperman: ‘Het hoofd is leeg, nu alleen nog maar het WK’

Nadat hij met Kampong zowel de landstitel als de EHL-finale aan zich voorbij zag gaan mocht international Robbert Kemperman zich weer aansluiten bij Oranje. De teleurstellingen van de laatste weken kon hij gelukkig snel achter zich laten om zijn vizier volledig te richten op het WK in Den Haag. 

Ockenden Kemperman Nederland Oranje - Australië credit: FIH

Kemperman kwam net het Greenfield Stadion in Den Haag af van een training met het Nederlands elftal. De mat voelde nog wat zacht, maar er moet wel aan te wennen zijn denkt de middenvelder. De ploeg van bondscoach Paul van Ass kwam enkele dagen geleden terug van een oefentrip naar Malaga waarover de coach op voorhand zei weinig met bal en stick te zullen gaan doen. Dat bleek niet helemaal het geval. “We hebben veel getraind en hard ook,” vertelt Kemperman. “Daarnaast hebben we ook wat ontspannen dingen gedaan. We hadden elkaar een tijdje niet gezien in verband met de play-offs en de EHL, dus we hebben weer even wat aan het teamverband gewerkt.” Met Kampong verloor Kemperman een paar weken geleden nog de halve finale van de play-offs tegen Bloemendaal. Twee weken later wilde de ploeg van coach Alexander Cox zich revancheren op de EHL, maar ook in het Europese clubtoernooi werden er geen prijzen gepakt. Kemperman moest even wennen bij Oranje, maar is blij zich weer op wat nieuws te kunnen concentreren. “Je zit natuurlijk een beetje in een andere sfeer dan sommige anderen die de titel wel hebben kunnen pakken. Gelukkig kon ik het snel achter me laten en me weer volledig richten op het voorbereidingstraject met Oranje. Het hoofd is leeg, nu is alleen nog het WK belangrijk. We moeten er nu met zijn allen voor zorgen dat we fit worden en de dat neuzen dezelfde kant op staan. Tactisch is eigenlijk alles wel duidelijk, we trainen er nu gewoon keihard voor om er straks als collectief te staan,” aldus Kemperman.

Nog 29 dagen hebben de mannen van Van Ass om zich klaar te stomen voor het WK. Oranje traint hard en speelt ter voorbereiding ook nog een vier landen toernooi in Dusseldorf. “Onze poule-indeling is vrij gunstig,” denkt ‘Mister Backhand’. “In de andere poule heb je drie Europese ploegen die op het moment erg sterk zijn. Spanje, België en Engeland zijn teams die in vorm zijn en daarnaast heb je nog Australië als titelkandidaat er tussen zitten. Ik denk dat die groep zwaarder is dan de onze. De eerste wedstrijden zullen belangrijk zijn. Daarna weet je waar je staat en is elke wedstrijd er één op zich.” Van Ass houdt de groep voorlopig nog breed, maar snel genoeg zal bekend worden hoe de definitieve selectie eruit gaat zien. “Hoe de ploeg zich ook zal vormen, ik heb veel vertrouwen in deze groep,” zegt Kemperman. “Gelukkig hebben we afgelopen winter een finale gewonnen. Het is niet hetzelfde toernooi als het WK, maar voor het gevoel is het goed. Je weet dat je een finale kan winnen. Hoe dan ook, het WK in eigen land wordt geweldig.”

Reageer