Kemperman schiet Oranje langs Korea

Na een matig eerste kwartier waren de Oranje heren vanavond met 2-1 te sterk voor Korea. Robbert Kemperman tekende in de slotminuten voor de winnende treffer. 

Oranje Nederland Engeland Kemperman DR

Oranje start enigszins gemakzuchtig aan het tweede WK-duel. Al in de derde minuut mogen de Koreanen, na shoot van Robbert Kemperman, aanleggen voor de eerste corner van de wedstrijd. De’ boosdoener’ herstelt zijn eerdere fout direct en redt de inzet van Hyunwoo Nam van de lijn. De corner die Korea niet lang daarna versiert is echter wel raak. Nam sleept de bal feilloos achter Jaap Stockmann. Pas halverwege deze helft kan het Kyocera publiek genieten van de eerste echte kans van de Oranje heren. Billy Bakker legt een afgemeten pass van Kemperman af op Constantijn Jonker. De Kampong spits weet de bal net binnen te houden en speelt ‘m terug op de ingegleden Bakker die zijn inzet net het doel ziet missen. Enkele minuten later wordt Valentin Verga, na een heerlijke pielactie door de Koreaanse keeper naar de grond gehaald. Aan Jeroen Hertzberger de taak om via de gegeven strafbal Nederland weer op gelijke hoogte te pushen. Zijn inzet verdwijnt hard in de rechterhoek en daarmee zet hij Oranje op 1-1. In de periode die volgt lijkt de ploeg van Paul van Ass vrijer en gecontroleerder te hockeyen. Dit resulteert in een aantal mooie aanvallen van onder meer de goed spelende Seve van Ass en een mooie pass van Klaas Vermeulen die Verga en Jelle Galema net niet binnen weten te tikken. Twee minuten voor rust moet Mink van der Weerden met een geblesseerde elleboog het veld verlaten en daarom is het Hertzberger die in de slotminuut de kop aan mag leggen voor de tweede Nederlandse corner van de wedstrijd. Hij sleept de bal echter hard naast het doel en dus gaan de teams met een gelijke stand de kleedkamers in.

De ploeg van Paul van Ass komt in de tweede helft sterk, en met de teruggekeerde van der Weerden het veld weer op. Binnen vijf minuten mist zowel een snoeiharde backhand van Kemperman als een tip-inn poging van Bakker het doel op een haartje. Tien minuten later belandt een slordig uitverdedigde bal prompt in de stick van Seve van Ass die alle ruimte heeft op met zijn backhand uit te halen maar zijn schot hoog het doel over ziet vliegen. Ondanks de overmacht van Nederland tikte de tijd in het Kyocera gestaag weg en leek het lange tijd op een gelijkspel uit te draaien. Twee minuten voor tijd steekt Kemperman daar echter een stokje voor. Hij schiet na een goede voorzet van Sander de Wijn de overwinning binnen.

Reageer