Kemperman zal nooit wennen aan het ‘heerlijke’ gejuich van 15.000 Oranje fans

Met een 7-1 overwinning en een halve finale plek op zak stonden de Oranje heren zondagavond opgewekt de pers te woord. Zo ook Robbert Kemperman die in de wedstrijd tegen Zuid-Afrika tekende voor zijn tweede én derde doelpunt van het toernooi. Is hij na drie keer scoren al een beetje gewend aan het indrukwekkende gejuich van 15.000 Oranje fans?

Nederland Oranje Zuid-Afrika WK heren RU
Van Ass en Hertzberger feliciteren Kemperman met zijn 4-0. Credit: Roel Ubels

“Nee,” glimlacht hij. “Dat is heerlijk en gaat nooit wennen. Het blijft absoluut speciaal.” Kemperman vertelt een goed gevoel over te hebben gehouden aan de vierde overwinning van Oranje. “7-1 winnen van Zuid-Afrika, de halve finale bereiken en twee goals maken.. het was gewoon een hele lekkere wedstrijd.” Nadat de middenvelder vlak voor rust voor de 4-0 tekende hij op zeer prachtige wijze ook voor de 5-0. Na een voorzet van Robert van der Horst schoot ‘Kempi’ de bal uit de draai keihard de kruising in. “Ja, die was lekker, hij zat er goed in,” beaamt de middenvelder met gepaste trots.

Nog voor rust liep Nederland zondagavond uit naar een riante 4-0 voorsprong waardoor het duel tegen de Zuid-Afrikanen toen eigenlijk al gespeeld was. Op het spel van de Oranje heren was weinig aan te merken, zij hadden de volledige controle over de wedstrijd. Wat viel er in de kleedkamer dan nog te bespreken? “Je merkt gewoon aan de wedstrijd dat de kracht afneemt, je wordt vermoeider en die Zuid-Afrikanen gaan natuurlijk ook wat minder doen,” legt Kemperman uit. “Dus we hebben gewoon gezegd luister: we gaan niet verslappen en we proberen het tempo zo hoog mogelijk te houden. Uiteindelijk hebben we alsnog een paar goals kunnen maken dus dat is heel lekker en goed van de ploeg ook,” besluit de tevreden international.

Na vier overwinningen rest in de WK-poulefase enkel nog de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Aan een gelijkspel hebben de mannen van Paul van Ass genoeg om de koppositie te behouden. Bij verlies zal het doelsaldo bepalend zijn. Kemperman en zijn teamgenoten zijn dus ook zeker niet van plan het dinsdag rustig aan te doen. “We gaan vol erop. Het heeft geen zin om te verslappen, dat is niet goed voor het gevoel, wij gaan gewoon door denderen naar die halve finale en dat gaan we op dezelfde manier doen als vandaag.”

Reageer