Knetemann: ‘Even uithuilen en opnieuw beginnen’

Na een vliegende seizoensstart hebben de heren van Schaerweijde de laatste zes wedstrijden van 2014 geen punt weten te pakken. Een seizoenshelft met ‘twee gezichten’ waarin de ploeg een aantal stevige lessen leerde, aldus coach Dave Smolenaars die denkt dat de winterstop op het goede moment komt. Zondag werd er namelijk met 6-4 verloren van directe concurrent Pinoké. Aanvoerder Thijn Knetemann baalde vooral van de start aan de wedstrijd in het Amsterdamse Bos.

Schaerweijde - Den Bosch (heren)  (19) Godert von Weiler
De neuzen van de Zeister formatie worden in de winterstop weer even dezelfde kant opgezet. (c) Godert von Weiler

“De manier waarop we begonnen is gewoon te slap. We laten de aanvallers gewoon de cirkel in komen. Pinoké doet het juist goed en houdt ons met een overtreding buiten de cirkel,” aldus de captain in gesprek met RTV Utrecht. “Het is goed dat het nu winterstop is, dat iedereen even rustig kan bedenken waar hij verbeterpunten heeft. Even uithuilen en opnieuw beginnen. (..) We begonnen goed en nu hebben we het lastig. Wel heel zuur want ik had me deze dag toch anders voorgesteld.” Knetemann vertelt dat het hem vooral frustreert dat zijn team de mindere periode niet heeft weten om te te draaien. “We steken er onwijs veel tijd in en iedereen geeft er allemaal dingen voor op. Op de trainingen staan we echt goed te spelen en werken we keihard maar op zonder worden de punten verdeeld. (..) Er moet nu wel iets gaan veranderen en een paar knoppen om bij een aantal mensen.”

Coach Smolenaars denkt daarom ook dat de winterstop voor zijn team op het juiste moment komt. “Het is na zo’n reeks nooit erg om even te stoppen. Het is altijd leuk hoor, om met die gasten op het veld te staan, ik heb er plezier in en zij denk ik ook maar goed, na zes keer achter elkaar verliezen is het wel lekker als het even niet hoeft. Eventjes iets minder hockey en het dan in januari weer oppakken.” Ook Knetemann gaat de tweede seizoenshelft positief tegemoet. ” Ik heb er nog steeds alle vertrouwen in dat we bij de eerste negen eindigen. Het zit nu even tegen maar we gaan genieten van de winterstop en er in maart en april gaan weer vol tegenaan.”

Comments (4)

  1. @Hoofdklassehockey: is m’n reactie weggehaald?

  2. Dat wordt een 11e plek voor Schaerweijde.

  3. Schaerweijde kan winterstop goed gebruiken voor een nieuw gameplan. Zijn veel te goed om 12e, 11e of 10e te worden. ze hebben dit seizoen heel goed gehockeyd, mooie resultaten gehaald tegen Amsterdam, Rotterdam en Kampong maar pech gehad of het laten liggen tegen Den Bosch, Hurley, Tilburg en Pinoké (uit). Nog 9 wedstrijden, in goede doen kunnen ze echt van iedereen winnen. Maar duidelijk is dat wedstrijden tegen rechterrijtje weer ouderwets 6 punten wedstrijden worden.

  4. Rennen en vliegen en dat houdt je niet altijd vol. Schaerweijde zou wat moeten leren doseren.

Reageer

Contact Us