Knowles: 'Niet moeilijk om ons nu op te laden voor 'the Ashes' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Knowles: ‘Niet moeilijk om ons nu op te laden voor ‘the Ashes’

Teleurgesteld droop Australië af na de halve finale tegen Nederland. Hoewel het team in een goede tweede helft een 2-0 achterstand wist om te buigen in een 2-3 voorsprong verloren ze in de eindfase voornamelijk door eigen fouten de wedstrijd waardoor ze zich mogen opmaken voor brons. Captain en oud-Rotterdam speler Mark Knowles blikt terug op de wedstrijd tegen Nederland..

“Ach het is onderdeel van de sport. ‘You win some, you lose some’. Als je een halve finale speelt wil je ook winnen. Ik ben wel teleurgesteld in de eerste helft waarin we veel fouten maakten. Wanneer je een team als Nederland een 2-0 voorsprong geeft denk je niet dat je daar nog van terug zal komen. We hebben ons goed teruggevochten in de wedstrijd en de veerkracht die we toonden was wat we ook uit ons team willen halen dus dat was zeer positief.”

Knowles blijft positief maar baalt wel van de vele onnodige fouten die Australië uiteindelijk de overwinning kostten. “Het zijn gewoon twee teams die op de toppen van hun kunnen spelen en dan kunnen kleine moment als de fouten aan het eind het verschil maken en de wedstrijd winnen. Met Mink (van der Weerden, red.) in het veld wisten we dat we niet teveel corners weg moesten geven. We gaven hem er twee en hij scoorde ze allebei dus dat is een klein detail waar we aan moeten werken.”

Nu is brons voor de Kookaburras het hoogst haalbare. Hoewel de teleurstelling gisteravond groot was weet Knowles zeker dat zijn ploeg er morgen zal staan. “We moeten nu weer onze rug rechten zoals Australiërs dat heel goed kunnen. Morgen spelen we tegen Engeland, ‘the ashes’, het zal voor ons niet moeilijk zijn om ons hiervoor op te laden. Er is veel dat we met dit toernooi willen bereiken. We willen goed spelen tegen top teams, morgen ook weer tegen Engeland. Het gaat ook om punten voor de world ranking dus je kunt de wedstrijd morgen niet gewoon weggeven. Aan de motivatie zal het in ieder geval niet liggen. Het is voor de minder ervaren jongens goed om te leren hoe ze met dit verlies omgaan en er morgen weer staan als één team.”

Over het gehele toernooi genomen presteerde Australië wisselend. ‘Inconsistent’ noemt de verdediger het. “We waren redelijk solide in de eerste wedstrijd tegen België, tegen Oranje waren we de dag erna slordig, Argentinië waren we weer helemaal terug en ook tegen India deden we het goed. Vanavond weer minder. Het is onderdeel van het groeiproces van ons team maar inconsistent is denk ik het beste woord. We verwachten beterschap en dat moet ook als we grote toernooi willen winnen. Gelukkig is het pas januari en niet half juni.”

Om 13:15 Nederlandse tijd start de wedstrijd tussen Australië en Engeland.

Reageer