Kookaburras gehavend naar Europa | Hoofdklasse Hockey Nederland

Kookaburras gehavend naar Europa

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

Ric Charlesworth, de Australische mannenbondscoach, heeft zijn selectie bekend gemaakt met wie hij in juli naar Europa afreist. De tour maakt deel uit van de voorbereiding op de Spelen in 2012.

Des Abbott (enkel), Jamie Dwyer (knie), Luke Doerner (foto, heup), Rob Hammond (hamstring), Graeme Begbie (knie), Grant Schubert (achillespees) en Liam De Young (hamstring) ontbreken alle zeven in verband met een blessure.

De Kookaburras beginnen hun Europese tour in Spanje, waar zij van 14 tot 16 juli twee keer tegen de Spanjaarden sparren. Daarna reist de selectie door naar het Duitse Monchengladbach, waar het een vierlandentoernooi tegen Nederland, Duitsland en Spanje speelt.

Om de trip af te sluiten spelen de Aussies eind juli ook nog een vijflandentoernooi in Parijs tegen Frankrijk, Zuid-Korea, Argentinië en Zuid Afrika.

In de selectie zit een aantal Hoofdklasse-spelers die aankomend seizoen niet meer in Nederland speelt: Brent Dancer (HGC), Mark Knowles (Rotterdam), Eddie Ockenden, Jason Wilson (beide Laren) en Glenn Simpson (SCHC) keren alle vijf terug naar hun vaderland.

Oefenwedstrijden Spanje
4-Nations, Monchengladbach
5-Nations, Parijs
Nathan Burgers Nathan Burgers
Andrew Charter Andrew Charter
Christopher Ciriello Christopher Ciriello
Fergus Kavanagh Fergus Kavanagh
Joel Carroll Joel Carroll
Brent Dancer
Kiel Brown
Matthew Swann 
Glenn Simpson
Mark Knowles Mark Knowles
Matthew Butturini Matthew Butturini
Timothy Deavin Timothy Deavin
Simon Orchard Simon Orchard
Eddie Ockenden Eddie Ockenden
Mark Paterson Mark Paterson
Jonathon Charlesworth Jonathon Charlesworth
Jacob Whetton Jacob Whetton
Kieran Govers Kieran Govers
Glenn Turner
Russell Ford
Jason Wilson
Trent Mitton

De spelers die in de eerste kolom ‘vet’ zijn weergegeven keren na het toernooi in Duitsland terug naar Australië. De spelers die in de tweede kolom ‘vet’ zijn weergegeven komen de selectie in Parijs versterken.

Reageer