Kritische Jonker ondanks acht goals: ‘Het zal beter moeten’

Na de krappe overwinning op Tilburg wonnen de heren van Kampong afgelopen weekend met zeer overtuigende cijfers (8-1) van Hurley. Naast deze ruime overwinning nemen de heren van Alexander Cox daarmee op doelsaldo ook nog eens de koppositie over van Oranje Zwart. Een mooie zondag voor de Utrechtse formatie, zo zou men denken, maar helemaal tevreden zijn de heren nog niet, zo vertelt Constantijn Jonker in het AD.

“We staan nog steeds niet waar we moeten staan. (..) Ik weet dat het raar klinkt, na een 8-1 overwinning. Maar het kan zeker beter en het zal beter moeten,” aldus Jonker in het AD/Utrechts Nieuwsblad. “We leggen er nu acht in en dat is mooi. Maar het hadden er nog veel meer kunnen zijn en dat moeten we beseffen als we straks tegen sterkere tegenstanders staan. Dan krijg je maar een kans of vier en hoop je er drie in te leggen.” De kritische spits, die zelf twee keer doel raakte, moet desalniettemin toegeven dat een 8-1 overwinning toch zeker niet slecht is. “Het is een goede winst en het gaat natuurlijk om de drie punten. maar ik heb niemand euforisch zien worden en dat is, denk ik, heel terecht.”

Komende week zal Kampong in mede-koploper Oranje Zwart een tegenstander van een heel ander kaliber treffen. In Eindhoven zou één van de twee ploegen weer een heel klein beetje afstand kunnen nemen van de ander. “Wij gaan daar voor de winst, (..) maar het zal een aparte wedstrijd zijn, want het is nog redelijk vroeg in het seizoen en het is veel belangrijker wat er later in de playoffs gebeurt, aldus Jonker. “Toch zullen zij niet met de handrem erop spelen en wij ook niet. We willen heel graag winnen. Daar hoeft niemand aan te twijfelen.”

Reageer

Contact Us