Lammers: ‘Als je van Australië wil winnen moet je de eerste tien minuten overleven’

Na de 3-1 overwinning op België stond een gematigd tevreden Ric Charlesworth donderdagmiddag de pers te woord. Hij was blij met het resultaat maar had nog wel enkele kanttekeningen wat betreft de uitvoering. 

“Het was een zware wedstrijd met goed hockey van beide teams maar we hadden teveel verval. We speelden twee goede kwarten en twee ‘average’ kwarten. Uiteindelijk ben ik natuurlijk blij met het resultaat, België is immers een kwalitatief goede ploeg, maar het zal richting de halve finales wel beter moeten,” aldus Charlesworth.

Verliezend coach Marc Lammers vond de overwinning van de Kookaburras terecht. “We hebben niet goed gespeeld, we kunnen veel beter. Als je één of drie punten van Australië wil winnen moet je agressief zijn en je beste spel spelen. Ik zeg altijd: Als je van Australië wil winnen, moet je de eerste tien minuten overleven en dat lukte ons niet.” De Australische ploeg ging zoals Lammers al verwachtte inderdaad voortvarend en fel van start. Binnen tien minuten keken de Belgen al tegen een 0-2 achterstand aan en ook in de beginfase van de tweede helft zagen zij hun tegenstander het doel raken. Dat nam echter niet weg dat ook de ‘Red Lions’ hun kansen hadden. Zo kregen zij onder meer zes strafcorners waarvan er niet één werd gemaakt. “We maakten daarin slechte keuzes en de communicatie met de spelers was niet goed dus daarin neem ik de verantwoordelijkheid op me,” aldus Lammers.

 

Reageer