Lammers: ‘Als we 4×15 zouden spelen hadden we het niet gered’

De heren van België kropen vanmiddag door het oog van de naald toen ze na een 1-0 voorsprong bij rust en een sterke eerste helft India terug zagen komen naar 2-2. Enkel doordat captain John John Dohmen in de slotseconde de 3-2 nog wist te maken kwamen de Belgen er zonder kleerscheuren vanaf. 

“In de eerste helft speelden we goed maar vergaten we te scoren en in de tweede helft was India beter,” vat coach Marc Lammers het duel in de persconferentie samen. De Belgische bondscoach was ook vol lof over het spel van zijn tegenstander. “India groeit en komt dichterbij de top. Als ze zo doorgaan komen ze wel weer terug in de top zes. Ze zijn vooral verdedigend erg sterk.”

Ook Terry Walsh, bondscoach van India, zag een goede tweede helft van zijn ploeg. “De eerste helft was duidelijk voor België. Wij verdedigden heel effectief maar kregen toch een goal tegen. We mochten blij zijn dat het bij rust pas 1-0 stond. In de tweede helft deden we het veel beter, creëerden we meer kansen en gaven we beter tegenwicht. Uiteindelijk hebben we hard gewerkt maar was het helaas niet genoeg.”

Gezien het overwicht dat zijn ploeg in de eerste helft had vond Lammers de overwinning uiteindelijk wel verdiend. “We hadden wat geluk met dat laatste goal maar ik ben blij dat we gewoon twee helften van 35 minuten speelden en niet 4×15. Dan hadden we het niet gered. Uiteindelijk zijn we blij met de uitkomst. We hebben mooi hockey laten zien en er zat veel tempo in het spel. We vergaten in de eerste helft alleen te scoren.”

Reageer