Leijs: ‘We zijn niet van slag ofzo, het zat gewoon even niet mee’

De nieuwe trainingsgroep van het Nederlands elftal kwam afgelopen maandag voor het eerst bijeen. De komende maanden zal deze groep van 33 zich elke maandag en dinsdag op Papendal voorbereiden op de Champions Trophy in India. Eén van de nieuwkomers bij Oranje is Amsterdam verdediger Nicki Leijs.

Maurice de Wert
Leijs in duel met Quirijn Caspers. (c) Maurice de Wert

 

Leijs vertelt dat hij van tevoren niet heel gespannen was maar meer benieuwd naar wat hem te wachten zou staan. “Ik was op zich wel relaxed maar ik wist gewoon niet echt wat ik moest verwachten. Het was uiteindelijk heel leuk. Mooi om deel uit te maken van dit team en met een nieuwe coach een nieuw traject in te gaan.” Ook merkt de voormalig jeugd-international nu al de verschillen met het Nederlands elftal onder 21. “Bij Jong Oranje zag je elkaar veel minder en nu zit je elke week twee dagen intern met elkaar. Je gaat mede daardoor nu gewoon ook een stuk meer leven voor je sport.”

Naast de trainingen op Papendal moest hij deze week ook gewoon aan de bak met Amsterdam dat de hoge verwachtingen van buitenaf in de eerste speelronde nog niet wist waar te maken. De hoofdstedelingen kwamen tegen Tilburg niet verder dan een 0-0 gelijkspel. “We kregen ‘m er gewoon niet in,” blikt Leijs terug. “We hebben gek genoeg helemaal geen slechte wedstrijd gespeeld ofzo maar Tilburg hield het helemaal dicht.” Had het ‘scorings-probleem’ ook iets te maken met de afwezigheid van aanvallers Valentin Verga en Santi Freixa? Leijs denkt van niet. “Het zijn natuurlijk twee internationals en die mis je wel maar op zich is de selectie breed genoeg om die op te kunnen vangen dus dat mag geen excuus zijn.”

Deze week werden, in voorbereiding op de wedstrijd van aankomend weekend, de beelden van zondag teruggekeken. “Ook daar zagen we dat we prima speelden maar dat het gewoon even niet mee zat. We zijn daardoor ook niet heel erg van slag ofzo maar komend weekend moet het wel anders,” aldus Leijs. Zondag treft Amsterdam Kampong en in Utrecht verwacht de verdediger een open wedstrijd. “Kampong wil hockeyen en aanvallen. Er staan dus twee teams tegenover elkaar die vooruit willen hockeyen en er een leuke wedstrijd van willen maken. Ik hoop dat we daar punten zullen pakken want anders ontstaat er direct een gat met de top en dat willen we voorkomen.”

Reageer