Olympisch kampioen Argentinië verslaat Oranje in eigen huis - Hoofdklasse Hockey Nederland

Olympisch kampioen Argentinië verslaat Oranje in eigen huis

De sterk spelende Argentijnen hebben de tweede wedstrijd van de Pro League serie met 4-3 van Nederland gewonnen. Nadat in de eerste twee kwarten beide teams slordig balbezit lieten zien, was het Argentinië dat in het laatste kwart door kon drukken. Een slap acterend Oranje kon niet imponeren en werd vooral in het laatste kwart volledig onder de voet gelopen.  

In het eerste kwart is het Argentinië dat het initiatief neemt. Nederland wordt onder druk gezet, en de Argentijnen vinden meerdere keren een vrije speler op de kop van de cirkel. Toch is het Nederland dat met een sterke counter op 0-1 komt. Op een prachtige manier wordt Bjorn Kellerman in de cirkel aangespeeld. Met een echte spitsenactie, haalt hij de bal vanaf de linkerkant van de goal voor de keeper van de Argentijnen langs. Met een harde flats gaat de bal in het net. Nadat Argentinië terugkomt tot 1-1, is het Jeroen Hertzberger die met een strafbal de 1-2 veroorzaakt.

Aan het einde van het tweede kwart is de wedstrijd licht gekanteld. Nederland neemt meer initiatief. Ondertussen is het Nederland die met 53% het meeste balbezit heeft. Ook worden er meer doelkansen gecreëerd. Toch blijft het spel van beide kanten zeer slordig. Veel balverlies van beide kanten zorgt voor een chaotisch beeld. Caldas reageert in de rust met: ‘Het tempo van ons is te laag, hier moeten we aan gaan werken’.

Aan het begin van het derde kwart gaat het meteen mis. Nederland heeft de thee nog niet eens achter de kiezen, of de bal ligt al in het net. Argentinië begint sterk en komt terug tot 2-2. Maar ook nu toont Nederland veerkracht, nog geen 2 minuten later is het Hertzberger die de voorsprong voor Nederland weer creëert. Een prachtige sleep, gaat in het goal.

Het lijkt nu wel of Argentinië echt is wakker geschud. Het baltempo gaat omhoog, en er worden minder fouten gemaakt. Nederland staat vol onder druk en de ene na de andere strafcorner wordt door Argentinië gecreëerd. In het vierde kwart is het eenrichtingsverkeer richting het doel van Nederland. Bij strafcorner nummer 9 gaat het mis voor Oranje. De Argentijnen, vol passie en geloof, scoren de gelijkmaker en geloven er weer in. Nadat Oranje een klein beetje haar rug recht en voor het eerste gevaar zorgt in het vierde kwart, is het uiteindelijk Argentinië dat met een nieuwe strafcorner toch weer scoort. Het machtige Oranje verliest in Buenos Aires voor de tweede keer op rij en zal zich in Rotterdam moeten proberen te revancheren.

 

 

 

 


 

 

Hier lees je de uitgebreide live-updates van de wedstrijd van Nederland tegen Argentinië die op zondagavond 20.00 uur Nederlandse tijd werd gespeeld. 

Opstelling Oranje: Sam van der Ven (k), Lars Balk, Jeroen Hertzberger, Jorrit Croon, Coen bakker (c), Geen Schuurman, Mirco Pruyser, Bob de Voogd, Thierry Brinkman, Teun Beins, Justen Blok.

Opstelling Argentinië: Jan Vivaldi (k), Pedro Ibarra (c), Santiago Tarazona, Matias Paredes, Lucas Vila, Ignacio Ortiz, Juan Lopez, Matias Rey, Lucas Martinez, Nicolas Cicileo, Agustin Mazzilli

0′ We starten met de volksliederen. Het weer is prachtig, de zon schijnt en er is lichte bewolking. Het stadion zit vol met zo’n 4.000 Argentijnse maar ook Nederlandse fans.

1′ De wedstrijd is begonnen. Nederland zet meteen hoge druk. Echt gevaarlijk worden ze nog niet.

3′ Strafcorner 1 is een feit. Argentinië zet Nederland onder druk en de eerste cirkelpenetratie levert dus meteen gevaar op. Strafcorner fenomeen Peillat zit niet in de selectie. Gelukkig voor Nederland wordt de corner goed verwerkt.

5′ De Pro League wedstrijden worden gespeeld in 4 kwarten. Elk kwart telt 15 minuten.

7′ Argentinië blijft spelen op de helft van Oranje. Elke keer wordt er met snelle passes de cirkel van Nederland gevonden. Slordig balverlies aan Nederlandse kant zorgt ervoor dat Argentinië snel weer iets kan creëren.

8′ Doelpunt Nederland!! Wie anders dan Kellerman maakt het doelpunt. Hij creëert zelf het gevaar door over de achterlijn de bal voor de keeper langs te trekken. Met een mooie flats gaat de bal hoog het net in. 

10′ Hertzberger die vandaag jarig is maakt met snelle voorwaartse rushes kennis met de Argentijnse verdediging. Tot nu toe levert het weinig rendement op.

13′ Strafcorner nummer 1 voor Nederland wordt behaald door Mirco Pruyser. Hij snelt naar de kop van de cirkel en vind daar een voet…. Een sleepcorner die naast het goal wordt geschoten, wordt als gevaarlijk gezien door de scheidsrechter. Corner afgekeurd.

13′ En meteen neemt Argentinië het initiatief. De strafcorner wordt snel omgezet in een counter. Het vele balbezit van de Argentijnen wordt beloond. De Olympisch kampioen komt terug tot 1-1!

14′ De videoreferee wordt er bijgehaald. Nederland is overtuigd dat er een corner moet worden toegekend. De discussie gaat om het stick afhouden van de Argentijnen. Resultaat: Strafbal! Hertzberger legt de bal op de stip…. Een harde strafbal, doelpunt!!! 1-2 voor Oranje. 

15′ Het eerste kwart sluiten we af met een 1-2 voorsprong voor Oranje. Waar Argentinië in het begin de druk op de Nederlandse verdediging zet, zijn het de Nederlanders die toch het initiatief nemen en een late 1-2 maken.

17′ De twee ploegen tasten elkaar een beetje af. Beiden zijn erg voorwaarts gericht en proberen met lange strakke ballen de spitsen te vinden.

19′ Prachtig verdedigingswerk van Oranje zorgt ervoor dat Argentinië niet kan scoren. In een scrimmage blijft de bal vlak voor van de Ven liggen. Strak verdedigingswerk zorgt ervoor dat de score op 1-2 blijft staan.

23′ Caldas is duidelijk niet tevreden met het spel van Nederland. Druk coachend staat hij langs de lijn zijn team op te peppen.

25′ Het stadion zit vol, echter het publiek is vrij stil. Heeft dit te maken met het spel van de Argentijnen?

28′ Het tempo is volledig uit de wedstrijd gehaald. Beide teams maken veel fouten. De bal bevind zich tussen de beide 23 meter gebieden, waarbij veel balverlies wordt geleden.

29′ En weer volgt er een counter. Dit maal van de Argentinie. Strafcorner 2 wordt klaargelegd…. Een dubbel koppel staat klaar op de kop cirkel. Een sleep van Argentinië wordt goed verwerkt door Nederland.

31′ De wedstrijd wordt vervolgd. Argentinië neemt meteen het initiatief. De bal wordt de cirkel ingebracht. Een schot valt en in de rebound, wordt er gemakkelijk gescoord. 2-2! Hopelijk wordt Nederland nu wakker.

33′ Pruyser komt de cirkel van de tegenstander in en zoekt een voet van Argentinië. Strafcorner…. Een slordige stop! En de corner is mislukt. Een video beslissing wordt aangevraagd… Nederland behoudt haar corner, een overtreding werd gemaakt door Argentinië. Een dubbel koppel op de kop van de cirkel, een sleep van Hertzberger…… DOELPUNT!! 2-3. 

34′ Niets is nog bepaald. De Argentijnen hebben op dit moment minder balbezit, wel komen zij af en toe gevaarlijk richting het goal van Sam van der Ven

38′ Strafcorner Argentinië…. Dit is alweer strafcorner nummer drie. Weer staat er een dubbel koppel op de kop van de cirkel. De sleep wordt verwerkt door Nederland. Argentinië vraagt nu ook de video aan. Ditmaal wordt het verzoek afgewezen.

39′ Een groene kaart voor Keenan. Nederland speelt met een man meer. Ook al is Argentinië beduidend beter dan Nederland, het blijft bijzonder hoe stil het in het stadion blijft.

41′ Nu is het Pruyser die een groene kaart krijgt. Een man minder en de bal is in de cirkel van Nederland. Strafcorner voor Argentinië….. De referee vraagt zelf een video call aan. ‘Heeft hij het goed gezien?’, Ja dat heeft hij. De strafcorner wordt onschadelijk gemaakt en de tussenstand blijft 2-3.

44′ En weer een gigantische kans voor de Argentijnen. De bal wordt voor het goal langs geslagen, en net niet raak getipt. Hoe lang kan Nederland de druk nog weerstaan? Aan het einde van het derde kwart, blijft de stand in ieder geval nog op 2-3 staan.

46′ Het Nederlandse publiek is te horen. In het stadion wordt nu geroepen: ‘HOLLAND, HOLLAND, HOLLAND’

47′ Zeer snel spel wordt beloond met een schotkans voor Argentinië. Sam van der Ven is gelukkig scherp. Geen doelpunt

48′ En weer een strafcorner voor Argentinië….. De video referral van Argentinië wordt goedgekeurd…. Strafcorner 5 voor Argentinie, de spanning stijgt. De flats gaat op een voet, en een nieuwe strafcorner is het gevolg. Een doelpunt voor Argentinië. Het was te verwachten, het balbezit wordt omgezet naar een doelpunt. Maar wederom een video call en het doelpunt wordt afgekeurd!

48′ En weer een strafcorner. Nederland komt er niet meer uit. Wat is er toch aan de hand met Oranje? De strafcorner wordt gelukkig gemist.

49′ Een domme overtreding van Nederland. De bal wordt weggespeeld na het fluitsignaal. Strafcorner nummer 8 voor Argentinië.  En weer gaat de bal mis door een sterke redding van der Ven.

54′ Strafcorner nummer 9 voor Argentinië….. En nu zit hij er wel in, 3-3! En weer wordt een video refferal aangevraagd. Wat gaat de scheidsrechter nu doen? Het doelpunt wordt goedgekeurd, Lucas Vila is de doelpunten maker.

55′ Het publiek gaat zich er eindelijk mee bemoeien! De Olympisch Kampioen Argentinië neemt het initiatief en zet Oranje onder druk. Wie pakt hier de overwinning?

57′ Een gekte van jewelste. Nederland claimt een corner in de cirkel van Argentinië, maar krijgt deze niet. In de counter voor Argentinië wordt een corner gehaald. Strafcorner! Het is niet te geloven, maar strafcorner 10 wordt een doelpunt. Nederland staat achter met 4-3.

58′ Nederland zet druk. En een strafcorner wordt gecreëerd voor Nederland. Wederom wordt de video aangevraagd door Argentinië. Wat is de beslissing van de scheidsrechter deze keer? De strafcorner blijft staan! De corner wordt eruit gelopen en geen doelpunt voor Nederland.

59′ We gaan de laatste minuut in….

60′ Nederland verliest! De Olympisch kampioen Argentinië verdient terecht in Buenos Aires.

Reageer