Looije neemt Schaerweijde-mannen over van Cavallet - Hoofdklasse Hockey Nederland

Looije neemt Schaerweijde-mannen over van Cavallet

Foto © Gerrit van Keulen

Het bestuur van Schaerweijde heeft besloten om mannencoach Christian Cavallet te laten gaan. Een opmerkelijk besluit, want vorige week promoveerde de ploeg onder leiding van de Zwitser ten koste van Hurley naar de Hoofdklasse.

De oud-international moet plaats maken voor een andere oud-international, namelijk Bart Looije. De voormalig keeper speelde in zijn hockeyloopbaan onder andere voor Rotterdam, Amsterdam en HGC en heeft 43 interlands achter zijn naam staan. Na zijn hockeycarrière werd Looije keeperstrainer en assistent van Marc Lammers bij het Nederlands dameselftal en had hij van 2008 tot 2010 de mannen van Klein Zwitserland onder zijn hoede.

“We hebben een geweldige samenwerking gehad met Christiaan en wij zijn hem ook erg dankbaar voor alles wat hij voor de club heeft gedaan. Hij is een leuke en goede coach die ons naar het kampioenschap heeft gebracht. Maar nu we zijn gepromoveerd, is het na drie jaar tijd voor een nieuwe impuls. Het aanstellen van Bart is een stap naar nieuwe inzichten,” zo legt Schaerweijde-voorzitter Harry Smeets uit.

Bas Bogaard is aangesteld tot de nieuwe assistent van Looije. Bogaard werd dit seizoen nog ontslagen als coach bij de hockeysters van Klein Zwitserland.

Stephan Veen blijft betrokken bij het kersverse Hoofdklasseteam. De oud-international blijft zijn specialistische trainingen geven.

Comments (24)

 1. Iemand een idee waarom?

 2. Geen idee, erg vreemde beslissing..

 3. Wat raar!! Met name omdat Looije zich totaal nog niet bewezen heeft als coach. Degradeerde zelfs uit de hoofdklasse tijdens zijn debuut als coach!

 4. balletje

  Het is een schande van schaerweijde ze moeten zich schamen!
  Hoe kunnen ze dit doen? Ik wist het al eerder maar kan het nog steeds niet geloven. Wat je zegt HKruis, hij heeft zich inderdaad helemaal niet bewezen als coach en ik denk dat het allemaal wel eens zijn dat Chris dat wel heeft gedaan.

  Een reden die ik hoorde was: Je bent nu 3 jaar coach, het word tijd voor een ander.

 5. Volgens mij moet je bij promoveren een positieve vibe in de groep hebben; bijvoorbeeld je eigen T/C waarmee je de Hoofdklasse hebt gehaald.

  Nee, zegt Schaerweijde. Het korte termijn denkende bestuur is bang en zoekt verandering. Waar komen de knuppels mee; twee degradatie-coaches. Stelletje sukkels.

  Lijkt mij dat Chris nu naar Almere mannen gaat? Chris veel succes met alles wat je doet. Als je zo geflikt wordt door Schaerweijde zou ik er nooit meer willen werken.

 6. Een wake-up call. De verklaring is heel simpel: Stephan Veen en Bart Looije zijn sinds jaar en dag close-friends. Dat is ongetwijfeld de achterliggende reden van deze move.

 7. briljant beleid
  eerste stap op weg naar degradatie is een feit

 8. Alessandro

  Ik schaam me………..

  Zo hoor je niet met onze trainer coach om te gaan….

 9. Liefhebber

  Werkelijk waar zeer treurig nieuws. Het toont vooral dat de beleidsmakers van Schaerwijde geen idee hebben wat zij aan het doen zijn. Schaerwijde is alleen gepromoveerd doordat er een winnaar aan het roer stond. Promoveren naar de hoofdklasse als ovk club is kansloos. Elk jaar zie je het zelfde. En geld is ook geen garantie voor succes. Alleen als je een paar ton in een selectie kan steken.

  Ik ben benieuwd of Schaerwijde woord bij daad voegt. Put your money where your mouth is!

 10. Zeistenaar

  Een woord: ongelooflijk! de spelers er niet in kennen en daags na de promotie het Cavallet rauw op zijn dak laten vallen… kan er niet bij, prutsers….

 11. Dat is raar. Maar als mensen als balletje en zeistenaar dit al wisten, kon je er dan niets aan doen dan?

 12. Mooi, kan hij ons gaan coachen !

 13. EchtAlmere

  Haha dat ligt natuurlijk voor de hand omdat hij daar al werkzaam is, maar ik kan je vertellen dat dat natuurlijk niet 1,2,3 gedaan is. Goede trainer/coach!! Eerst kijken of hij daadwerkelijk bij de groep past en dan kan je naar die optie gaan kijken.

  Daarnaast vind ik dit ongekend in de hockeywereld en vooral onbegrijpelijk. Ook de manier waarop dit gecommuniceerd is naar de buitenwereld is respectloos; Persbericht dat ze hem de laan uit flikkeren & binnen een uur de twee nieuwe helden te presenteren. Ben eigenlijk wel benieuwd naar de reacties van de spelersgroep.

  Getuigt niet bepaald van klasse & stijl. Desondanks mooie reactie van Chris! & de jongens van Schaerweijde natuurlijk heel veel succes in de hoofdklasse volgend jaar!

 14. Logische keuze , twee KZ coaches, de ene gedegradeerd en de andere eruit geflikkerd op het punt van degradatie. Nee zij gaan het maken in de HK. pffff hoezo, wanbeleid bij SW ?

 15. balletje

  De beslissing was al genomen, daarom kan/kon er niks aan verandert worden. Maar het bestuur van schaerweijde moet zich diep schamen.
  De degradatie van schaerweijde krijgt al wat kleur zo. De spelers waren zeer te vrede met Chris en het enige wat ik niet snap van de spelers is dat ze niet de ballen hebben om te zeggen als Chris weg moet ga ik ook weg. Maar ja dat zal wel met de promotie te maken hebben.

 16. Meer dan opmerkelijke zet van Schaerweijde.
  Hoe het allemaal gegaan is rond het vertrek van Cavallet is verre van chique geweest.

  Maar wat heel moeilijk valt te rijmen is dat succescoach Cavallet (die goed in de groep en in de vereniging ligt) moet vertrekken, terwijl Martijn Verkerk, de coach die met Schaerweijde Dames 1 gedegradeerd is (en slecht in de groep en de vereniging ligt), volgend seizoen gewoon door mag werken. Dit terwijl het afbreuk risico evident is. Evenwichtig beleid?

  Jaap

 17. Social media, wat mooi! de bestuurders kunnen niet meer regeren vanuit een ivoren toren, want alles komt uit! Schearweijde zal wel een paar spectaculaire aankopen doen, maar KZ had ook een redelijk goed team met Indiërs en Koreanen toen ze degradeerden. Maar daar weet Looije alles van. De ezel en de steen?

 18. Jammer om te zien dat al deze reacties gebaseerd zijn op halve of onvolledige informatie.

  Als je alle feiten weet, reageer je niet zo.

 19. GEEF DE FEITEN DAN!! Het is gewoon een top coach, die voor Schaerweijde dusdanig veel betekent heeft dat hij ook dit seizoen prima door had kunnen coachen!

 20. @fan. Volgens mij reageert iedereen op twee persberichten. Meer dan die info weten wij niet en daar wordt op geoordeeld. Als er meer info is, altijd interessant. Anders onzinnige opmerking jouw kant natuurlijk.

 21. meer dan deze persberichten ook niet nodig om te oordelen

 22. Vind het helemaal geen vreemde beslising, eigenlijk best wel een logisch; zonder Stephan Veen was het Christian nooit gelukt, tenslotte mocht Cavellet het al 2x eerder proberen…

 23. Caroline

  Begrijp r helemaal niks van en zal Christian missen. Een ontzetten betrokken, aimabel en positief mens. Hoe kun je zo iemand wegsturen? En idd… De coach die danes 1 laat degraderen uit de ovk mag blijven en wordt zelfs hoofdtrainer tophockey bij de club. Vreemde praktijken. Christian: wij gaan je missen! Bedankt voor alles en vooral voor jou als warm mens.

 24. Ik ben nog steeds nieuwsgierig naar de reactie van Schearweijde kant…iemand iets gehoord?

  Het bericht stemt me erg somber! Onbegrijpelijk, juist daarom ben ik nieuwsgierig naar de argumentatie. Helemaal als je dan opvolgers ziet…

Reageer