Luke Doerner stopt als international

Op Facebook en Twitter  heeft Luke Doerner laten weten dat hij stopt als Australisch international. De 33-jarige verdediger was een belangrijke speler voor de Kookaburras, vooral met zijn sleeppush tijdens de strafcorners. Op Facebook schreef hij: “Zodat jullie het ook weten; ik ben na zeven jaar gestopt als Australisch international.”

Doerner heeft 175 wedstrijden voor het Australische team gespeeld en wist hier 112 keer te scoren. Zijn successen zijn ook niet al te min. Hij wist vier keer op rij de Champions Trophy te winnen, in totaal won hij deze cup vijf keer. Daarbij heeft hij twee keer de Commonwealth Games gewonnen en bij het WK 2010 pakte hij ook de gouden medaille.

Doerner haalde de Olympische selectie voor de Spelen in Londen net niet.  Op de Olympische Spelen in Peking in 2008 won hij brons.

In Nederland hockeyde de verdediger bij Bloemendaal en Laren. Door te stoppen hoopt hij meer tijd te hebben voor zijn hobby (vissen) en hij wilt meer tijd met zijn jonge gezin gaan doorbrengen.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.