Luypaert: ‘In mijn hoofd hoor ik nog steeds bij het team’

Bijna drie weken geleden zag Loïck Luypaert door een ongelukkig val op het oefentoernooi in Düsseldorf het WK aan zijn neus voorbij gaan. De Belgische verdediger viel dusdanig hard op zijn schouder dat hij een operatie moest ondergaan. Inmiddels is hij alsnog regelmatig in Den Haag te vinden. In plaats van een spelers-accreditatie heeft de kersverse Kampong-speler nu echter een perskaart om zijn nek hangen en zo versloeg hij zaterdag de wedstrijd van zijn team voor de Belgische televisie. 

Kampong Dragons EHL MdW Jonker Luypaert
Luypaert in duel met nieuwe ploeggenoot Constantijn Jonker. Credit: Maurice de Wert

“Ja, dat was voor mij de eerste keer dat ik dat deed en het ging wel prima. Leuk om eens te doen!” Het is daarnaast ook de eerste keer dat de Belgische international een toernooi van achter de schermen mee maakt. Hij vindt het leuk om te zien wat er allemaal bij zo’n organisatie komt kijken maar had natuurlijk veel liever op het veld gestaan. “Het is voor mij wel positief dat ik hier ben. Als ik thuis blijf word ik alleen maar chagerijnig en gefrustreerd. Hier kom ik in ieder geval nog wat mensen tegen en kan ik mijn team aanmoedigen. Ook al zit ik niet met ze in het hotel, ik heb een goede band met die gasten en in mijn hoofd hoor ik er nog gewoon bij. Ik ben na de wedstrijd tegen India ook even op het veld geweest om gedag te zeggen en met de staff te praten. Ik ben pers he, dus dan mag dat,” lacht de verdediger.

Geen WK

Het is de nachtmerrie van elke topsporter om kort voor een groot toernooi als het WK geblesseerd het strijdtoneel te moeten verlaten. Luypaert is er echter niet de persoon naar om bij de pakken neer te gaan zitten. “Ik heb eigenlijk maar één dag echt heel erg gebaald en dat was het moment dat het gebeurde. Ik wist de diagnose toen nog niet maar het deed zoveel pijn dus ik voelde dat het ‘m niet ging worden,” blikt de verdediger terug. “Ik zat in mijn eentje in de kleedkamer en ben daar even helemaal kapot gegaan maar daarna was het ook klaar. Ik had snel die omschakeling van, het gaat gewoon niet lukken, streep er doorheen en op naar de volgende. Ik wilde ook niet op het WK staan en dan ergens een keer mijn schouder intrekken en daardoor een goal tegen krijgen ofzo.”

Revalidatie

Na een paar weken van fysieke en mentale rust start de verdediger vandaag zijn revalidatieproces waar drie tot zes maanden voor staan. “De eerste zes weken doen we enkel fysio en mobiliteit en daarna mag ik weer aan kracht en loopwerk beginnen. Ik heb een hele zomer om te revalideren en zelfs mijn vakantie ervoor opgezegd. Het is wel de bedoeling dat ik er voor Kampong sta in september en niet in november.”

Nieuwe uitdaging

Kampong, dat is zijn nieuwe doel. Aankomend seizoen verruilt hij het rood/blauwe tenue van KHC Dragons voor het blauw-wit van de club uit Utrecht. “Ik heb er echt ontzettend veel zin in,” vertelt Luypaert opgetogen. “Het is een hele leuke uitdaging om in de hoofdklasse te gaan spelen en dan ook nog bij een top vier club. Daar moet je wel presteren.” Hoewel hij door zijn revalidatie een groot deel van de voorbereiding moet missen zal hij toch hier en daar een weekend aansluiten bij zijn nieuwe team. “Ik heb laatste Alexander Cox nog gesproken en die zei ook dat het wel goed zou zijn om een paar weekenden bij de groep te zijn. Dat is ook wel belangrijk om een band met het team op te bouwen. Ik heb al wat contact gehad met Kempie (Robbert Kemperman, red.), Constantijn (Jonker, red.) en Sander (de Wijn, red.) en kreeg berichtjes van een aantal andere jongen. Ook Laurence Docherty ken ik al een beetje van Osaka en rest leer ik vanzelf wel kennen. Ik kijk er echt onwijs naar uit,” besluit Luypaert. “Die blessure is gewoon even heel erg klote maar ik ga niet teveel terugkijken en me vooral richting op mijn volgende uitdaging bij Kampong.”

 

Reageer