Marcel Balkestein: "We scoren zo moeilijk" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Marcel Balkestein: “We scoren zo moeilijk”

Ondanks dat de hockeyers van Oranje Zwart zondag een ticket voor de play-offs hadden veiliggesteld, reageerde OZ-verdediger Marcel Balkestein na afloop van het gelijkspel tegen Pinoké (1-1) teleurgesteld in het Eindhovens Dagblad.

“Dit mag toch niet?! Drie keer op rij hebben we niet gewonnen, terwijl we wel hadden kunnen winnen. Als je wordt weggespeeld, heb ik er vrede mee, maar dit is zo frustrerend. Het blijft ons grote probleem: we scoren zo moeilijk.”

Door het puntenverlies is OZ naar een derde plek gezakt en die plek is niet gunstig wat betreft het thuisvoordeel tijdens de play-offs. Dat beseft de geroutineerde Balkestein zich maar al te goed. “Ik ben niet echt boos, ik ben gewoon heel erg teleurgesteld. Ik weet wat er op het spel staat qua thuisvoordeel. Ik hoop dat dit team voldoende beseft hoe belangrijk dat is. Vorig jaar hebben we HGC bijvoorbeeld thuis helemaal van de mat geveegd. De uitwedstrijden hebben we allebei verloren. Echt, ik heb liever dat die ploegen een keer vaker naar ons toe komen.”

Volgende week spelen OZ, Bloemendaal en HGC op ‘t Kopje in de Euro Hockey League. Balkestein ziet het als een welkom ‘tussendoortje’. “Kunnen we even onze zinnen verzetten. Ik hoop dat we daar onze kansen wel benutten.”

Reageer