Marcel Balkestein zegt interland carrière vaarwel - Hoofdklasse Hockey Nederland

Marcel Balkestein zegt interland carrière vaarwel

Marcel Balkestein heeft na een gesprek met Max Caldas besloten te stoppen bij Oranje, zo meldt de NOS. De 33-jarige verdediger van landskampioen Oranje Zwart kwam 108 keer uit voor Nederland. 

WK heren Nederland Oranje Korea RU Balkestein
Balkestein tijdens het WK in Den Haag. Credit: Roel Ubels

Balkestein kiest vanwege zijn leeftijd voor zijn maatschappelijke loopbaan. Met het Nederlands elftal won hij onder meer olympisch zilver in Londen, goud op de eerste HWL en werd hij tweede op het WK in Den Haag.

Balkestein speelt in ieder geval de komende twee jaar nog wel bij Oranje Zwart.

Comments (6)

 1. Goede verdediger met prachtige mentaliteit.

  Ik verwacht dat er nog wel een of twee meer zullen afhaken ivm het opschakelen in intensiteit van het trainingsprogramma. Dit is echter alleen maar goed, gaat ons op de lange termijn meer brengen.

 2. Bedankt Marcel!
  Je bent een topper!

 3. Van Oostduin

  Van dit soort spelers worden er niet veel gemaakt. We gaan deze man missen.

 4. Balkestein. Een Duitser. En dat bedoel ik heel positief. Altijd doorgaan. Niet opgeven. Bikkelen. In dienst van resultaat. Top mentaliteit. Gaan we inderdaad missen in NL elftal. Zijn er in NL heel weinig van. Vaak halen clubs dit soort type spelers uit buitenland omdat we ze in NL niet hebben. Aussies, Engelsen, Kiwi’s en Duitsers dus. Misschien idee om oog te hebben voor en aandacht te geven aan mentaliteit en fysieke kracht in jeugdopleidingen?

 5. Dank Marcel! Het wordt niet makkelijk voor Caldas om het gat in de verdediging dat door jouw afzwaaien ontstaat, in de komende jaren op te vullen. We zullen je missen! Veel succes en plezier in het leven na je hockeycarriere …

 6. Goeie keus!

Reageer