Marijne weet zeker dat zijn ploeg zondag terugkeert naar Groenekan

De heren van Den Bosch kenden gisteravond geen goede start van de play-out. In Groenekan verloor de ploeg van Sjoerd Marijne met maar liefst 4-0 van Voordaan.

marijne

Wel waren de betere kansen voor de Brabanders die echter, onder meer door de sterk keepende Jan de Wijkerslooth, geen enkele keer het doel wisten te vinden. Voordaan was aan de andere kant een stuk effectiever. De ploeg van Marieke Dijkstra kreeg veel minder kansen dan hun tegenstander maar schoot ze wel allemaal raak. Sjoerd Marijne vertelt in het Brabants Dagblad dat zijn ploeg er vooral niet te lang bij stil moet staan. “We hebben goed gespeeld, zo veel kan ik de jongens niet verwijten. Het zelfvertrouwen dat we de laatste weken hebben opgebouwd is nu niet in één keer weg. We blijven strijdbaar.” De Brabantse coach is er dan ook zeker van zijn ploeg zondag in Groenkan terug zal keren. Wanneer Den Bosch zaterdag namelijk thuis wint wordt de allesbeslissende wedstrijd op Voordaan gespeeld. “Dat weet ik zeker. Je speelt niet twee van zulke wedstrijden achter elkaar.”

Comments (20)

 1. Bosch en Duin

  DB goed gespeeld???????
  Postbode hockey!
  Wel druk geen eindpass en een waardeloze corner.
  Afgezeemd door een fris ploegje dat gewoon contributie betaald.
  Zou er voor zaterdag maar niet al te gerust op zijn.

 2. Contributie?

  Was al benieuwd wanneer het welbekende ‘Calimero’ gedrag weer naar boven zou komen… Het is zo knap, want Voordaan betaald gewoon contributie. Te zielig voor woorden, gewoon een knappe en verdiende overwinning van Voordaan. En met de zielige ‘contributie’ opmerking doet je deze prestatie veel tekort!

 3. Reken maar dat DB met de staart tussen de benen afdroop. Marijne blaast al het hele seizoen hoog van de toren maar ze staan inmiddels met 1-0 achter in de play outs en spelen zaterdag voor hun laatste kans. Dat zullen ze zich vandaag toch wel beseffen?

 4. Voordaan (mijns inziens) veruit de beste ploeg van de overgangsklasse dit seizoen.

  ‘Contributie-betalende’ Groenekanners zijn overigens bijzonder sterk op eigen veld, dus degradatie van Den Bosch is alles behalve uitgesloten.

  Voordat je het weet hockeyt Jong Oranje gezamenlijk in de overgangsklasse aangevuld met Dockier & Govers! Spannneenddddd…

 5. O ja, nog helemaal niet over nagedacht.
  Hoop voor de beide heren dat ze dit contractueel hebben afgedekt.

 6. Ik weet EEN ding zeker: Marijne heeft het in de Hoofdklasse zelden kunnen waar maken en te vaak gedacht door charme een prestatie te kunnen neerzetten en hopelijk te onderbouwen…

  Met redelijk materiaal is er veel te weinig uit zijn klauwen gekomen de afgelopen jaren en nu blijkt hij ook niet in staat om een team weerbaar te maken….Tijd voor herbezinning?

 7. wie zit er op de bank?

  Zou mij niks verbazen als DB alsnog ingrijpt en een andere coach op de bank zet aankomende zondag voor het gewenste Fritz Korbach-effect….

  Wellicht kan Ronald Janssen dit doen, kan hij zichzelf gelijk opstellen!

 8. Die buitenlanders hebben natuurlijk echt wel een clausule in hun contract op laten nemen dat ze bij degradatie vrij zijn om ergens anders heen te gaan..

 9. Met het beleid van DB is weinig mis. Het is duidelijk dat ze hebben ingezet op Nederlands talent voor de toekomst.

  Toch is het gek dat een ploeg die eind februari respectievelijk 4 en 6 punten voorsprong had op de nr. 9 en 10 in de play outs terecht komt.

  Je kunt wel stellen dat DB weinig beter is geworden, steeds meer aan het overleven was en op een gegeven moment was het spel niet meer om aan te zien. Dat is niet het gewenste klimaat om talent te ontwikkelen. Ze krijgen nu de deksel op de neus en dat mag je coach best aanrekenen.

 10. Misschien toch niet zo’n goed idee dat hij JO-spelers dringend adviseert om HK te gaan spelen….zou DB toch weinig spelers overhouden na evt degradatie

 11. Klaas-Jan

  Den Bosch heeft in 2014 nog geen officiële veldwedstrijd gewonnen…

 12. Ik ben zeer benieuwd of den bosch het gaat redden.
  Het zou doodzonde zijn, goede ploeg met veel talent. Vooral de eerste seizoenshelft, de tweede seizoenshelft hebben teveel spelers hun niveau niet gehaald.

 13. Wel, Marijne heeft in ieder geval voor het zoveelste jaar op rij ‘zijn niveau niet gehaald’.

  Of moet je niet gewoon concluderen na het zoveelste belabberde jaar op rij dat dit heerschap eigenlijk niet zoveel kan als hij zichzelf- en anderen hem eerder toedichtten?

 14. @Peter
  En De Wijkerslooth (als Marijne slim is)

 15. Ook alle DB-spelers hebben gewoon weer hun contributie betaald dit seizoen.

 16. Flauwe grap

  Nee, alleen bij Voordaan betalen ze contributie.

 17. Het is op dit forum verboden om kritiek te hebben op Sjoerd Marijne.. want Sjoerd is de beste coach die Nederland ooit heeft gekend!

 18. Alternatieven

  Hoezo @gras? Hebben ze je tekst weggehaald? Weet niet of het helemaal eerlijk is om Sjoerd zo te stenigen zoals nu het geval is. Men is denk ik pas tevreden als hij zijn hoofd op het hakblok legt en zegt: “Ik kan er niets van!” Niet fair toch?!

  Forum zal nu wel weer gesloten worden. Dat doet men iedere keer als het een beetje heet onder de voeten wordt.

 19. Inderdaad comments verwijderd: het is Sjoerd Marijne zelf die in de media elke gelegenheid aangrijpt om zichzelf aan te prijzen.

  Tevens is Sjoerd Marijne bondscoach van Jong Oranje en is er alle reden toe om hem kritisch te evalueren.

 20. Alternatieven

  @gras – als hkhockey jouw berichten verwijdert, is dat schandalig! Volgende zet zal wel zijn jouw ip adres blokkeren. Volgens mij is er niet gescholden en een mening hebben mag nog steeds in dit land. Hoe kan dit redactie? Of wordt mijn reactie nu ook verwijderd?

Comments are closed.