Marijne zondag toch niet op de bank bij Oranje Zwart

Sjoerd Marijne moet de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Schaerweijde toch nog achter het hek staan, dat schrijft het Eindhovens Dagblad. De coach van Oranje Zwart ontving in het duel met Pinoké een rode kaart wegens verbaal geweld. In afwachting van de uitspraak van de KNHB schorste OZ Marijne voor de eerstvolgende wedstrijd, thuis tegen Bloemendaal.

De KNHB veroordeelde Marijne tot een schorsing van twee duels voor de kaart. Maar de tuchtcommissie van de hockeybond heeft nu bepaald dat de schorsing die de Eindhovense club de coach zelf oplegde, niet wordt meegeteld in de strafmaat.

Tijdens het duel tegen de Noord-Hollanders nam Marijne namelijk plaats in de video-toren. “Volgens de bond heeft hij vanaf de toren aanwijzingen gegeven”, licht bestuurslid Ton van der Schoot toe in het ED. “Het bondsregelement zegt dat een coach die geschorst is, op generlei wijze mag coachen.”

Comments (6)

 1. Lekker slim

  Zo slim weer dit… En vooral zeer professioneel!

 2. Ik vind het allemaal nogal overdreven, hij heeft al 2 wedstrijden langs de kant gestaan, dus al straf gekregen, het is net of hij iemand neer heeft geslagen.

 3. Ik vind het ook ontzettend overdreven! En elke keer is het maar weer negatief over Brabant. Ik geloof dat ene Westra van Laren ook rood heeft gehad afgelopen weekend, maar daar hoor je helemaal niks over hier op HHklasse.nl???

  Maar dat zal wel aan mij liggen….

 4. Klopt, denk dat Marijne nu wel erg veel te negatieve publiciteit krijgt voor wat hij gedaan heeft. Vond juist dat Balkenstein, nota bene als gebelsseerde veldspeler in de dogout, te ver ging. omgedraaide wereld. Raar dat we inderdaad niets gehoord hebben van de rode kaart van Westra. Dan wordt het weer gezellig druk op het forum. Hebben we eerder gezien met een Larens voorval.

 5. Gaan jullie nu serieus vertellen dat het overdreven is dat Marijne zo veel in het nieuws komt.
  Die kerel hoort een voorbeeld te zijn, voor zijn spelers, voor de club, voor toekomstige internationals, voor de uitstraling van zijn team, club en het hockey in Nederland.
  Deze kerel gedraagt zich ronduit schandalig langs de lijn, al tijden (lees:jaren)
  Als hij alle bovenstaande punten niet kan laten zien verdient hij het niet om coach van een HK team te zijn.
  excuses gehoord van zijn gedraag in de pers?? nee..Van mij mag hij nog wel een tijdje buiten de lijnen blijven.

 6. @optimist. Wat een ongelooflijk slecht verhaal van jou. Overduidelijk dat jij Sjoerd niet kent!! Al jaren slecht gedrag, houd toch op. Ken zat coaches uit het hoofdklassecircuit die op zondag luid schreeuwend langs de lijn staan. Maar, die worden er niet uitgepakt door de pers! Sjoerd wel, alsof ze ernaar op zoek zijn. Krijgt een andere coach een rode kaart dan wordt daar amper een woord over gerept. Dat is pas te triest voor woorden. Mensen veranderen, zo ook Sjoerd. 10 Jaar geleden was hij onrustig langs de lijn, nu zeker niet meer! Laat hem in z’n waarde en roep geen dingen die totaal geen hout snijden. Hoofdklassehockey, stop alsjeblieft die reacties, het is een site aan het worden om mensen persoonlijk aan te vallen!!

Reageer