Mark Noë: "Ik voel me goed bij Schaerweijde" | Hoofdklasse Hockey Nederland

Mark Noë: "Ik voel me goed bij Schaerweijde"


De 24-jarige Mark Noë is helemaal op zijn plaats bij Schaerweijde, de vijfde club in zijn hockeyloopbaan waar hij zijn kunsten vertoont. Sinds zijn overstap als B-junior van Huizen naar Laren diende de middenvelder annex aanvaller een jaar de kleuren van Gooische en twee jaar het tenue van SCHC alvorens hij deze zomer neerstreek op het prachtige complex van Schaerweijde in Zeist.
De technische Noë staat niet bekend om zijn vele doelpunten, maar zondag in het belangrijke duel tegen Voordaan maakte hij wel op fraaie wijze de winnende treffer. “Dat voelde wel als een bevrijding. Het was een hele belangrijke goal en hij zat ook wel lekker in de linkerkruising. Ik voel me hier sowieso goed. Het was even wennen in het begin. De aanpak is hier heel anders dan ik gewend was onder Adel (Fuentes, oud-coach van Noë bij SCHC, red.). Het is hier wat relaxter, ik word vrijer gelaten in m’n spel en dat doet me goed.”
Warme club
Noë voelt zich prettig in de Zeister Bossen. “Ik ben hier erg goed opgevangen door de begeleiding en de groep. De club is heel erg betrokken bij het team. Het is echt mooi om je naam te horen van verschillende mensen uit het publiek tijdens wedstrijden. Heel veel mensen komen na de wedstrijd ook een praatje met je maken en vertellen dat je goed hebt gespeeld. Echt mooi! De club helpt me ook met het zoeken naar een baan, dat is ook erg prettig.”
Bijdehandje
Aan Noë kleeft nog wel een beetje de naam van bijdehandje: “Ze weten hier ook wel dat moeilijk kan zijn, maar Stephan Veen en onze aanvoerder Frits Sträter praten veel met me. Wat ik ook mooi vind hier is de ‘management drive test’ die we allemaal gemaakt hebben voor aanvang van het seizoen. Daar komt je persoonlijkheid uit naar voren en vervolgens is elke speler gekoppeld aan een speler met een tegenovergesteld profiel die je buddy wordt. Je geeft alleen je buddy kritiek, zodat niet het hele team bij een slechte actie gaat schreeuwen. Mijn buddy is Steven Tromp en wij praten dan ook veel met elkaar over het spelletje. Een aparte benadering, maar het bevalt me wel.”
Vijf doelpunten?
Noë legt de lat hoog voor zichzelf dit seizoen; hij wil zoveel mogelijk in de basis staan en minimaal vijf doelpunten maken. Lachend: “Ja, ik heb er nog nooit meer dan twee gemaakt, maar je mag jezelf best een beetje onder druk zetten, toch? Ik heb er nu tenminste eentje!” Met het team wil hij het liefst de play-outs ontlopen, maar dat wordt moeilijk beseft hij zich. “We willen natuurlijk het liefst boven de streep eindigen, maar er zijn wel veel goede ploegen in de competitie. Hopelijk kunnen we nog een keer puntjes pakken tegen betere teams. Tegen Kampong hadden we met wat geluk een puntje kunnen pakken, dat zou toch mooi zijn! Ik vind ons wel beter dan Voordaan, dus daar moeten we sowieso boven eindigen”, is hij stellig.
Oude maatjes
Aanstaande zondag staat de confrontatie met zijn oude maatjes van Laren op het programma. “Dat zijn altijd leuke potjes. Ik spreek Sander van Someren Greve en Steven Westra bijna dagelijks. Ik speel ook altijd goed tegen Laren. Dus dat belooft wat, haha!” Over Westra heeft Noë nog een leuke anekdote. “Ik heb een keer met SCHC gewonnen van Laren en Steven wilde tot een uur na de wedstrijd niet met me praten, omdat hij het zo onterecht vond, hahaha. Toen hij een beetje was bijgekomen was alles wel weer oké! Ik heb in ieder geval veel zin om weer tegen ze te spelen!”
Zondag gaat Mark Noë op bezoek bij zijn oude club Laren. Om 14.45 is de afslag van dit duel.
Foto: René Broekman
 

Comments (14)

 1. @pietje, vind dit ook een vrij standaard interview.

 2. Hoezo zie ik nergens de reactie van Pietje?

 3. Tsja. 5 clubs in een relatief korte periode. Komt overal net tekort en heeft daardoor zijn plaats niet gevonden. Denk alleen wel dat de dril instructeur Adel hem goed onder de duim heeft kunnen houden.

 4. ach gut, gaan jullie alleen de leuke reacties plaatsen? Niet de kritische reacties? Wat een klote site zeg! Doe niet zo suf zeg met je censuur!

 5. Kritische reacties ja, maar het spelen op de man is geen kritiek, maar een tikje zielig!

 6. @criticus
  Zielig? Een compliment maken mag wel maar kritisch naar een speler kijken mag niet? Apart!

 7. Bram, kritisch naar een speler kijken is iets anders dan anoniem iemand afzeiken. Nergens voor nodig, niet interessant en een tikkeltje sneu.

 8. @Teun, volgens mij valt dat afzeiken reuze mee, en wanneer zeik je iemand af?

 9. @kareltje, jij hebt de reactie die is verwijderd blijkbaar niet gelezen..

 10. @Teun, nee dus help ons even.

 11. Iets in de trant van: “Een beperkte hockeyer die nog nooit iets heeft bereikt speelt tegen oude club. Niet interessant, waarom een interview.”
  Onnodig, niet grappig, misplaatst. Niemand heeft er iets aan om zoiets te plaatsen. Dit soort meningen moet je lekker voor je houden naar mijn mening. Misschien wil Bram zelf een interview en is een beetje jaloers..

 12. Erik Piet en Klaas wil ook wat zeggen

  Ik moet je eerlijk zeggen dat de nieuwswaarde mij een beetje ontgaat. Noe hoeft daarom niet doorgezaagd te worden. Maar ik zie het ook niet.

 13. Teun, normaal ben ik het mrt je eens maar er zijn gevallen…

 14. Buitenstaander

  Ongelofelijk wat een mooie winnende treffer in een belangrijk potje voor hoofklassebehoud allemaal teweeg kan brengen.
  Hij zat er lekker in Mark, gefelicteerd! Het
  blijft “slechts” hockey en zo lang jij met
  plezier in de Hoofdklasse speelt, is het commentaar absoluut bijzaak. Veel plezier
  en succes tegen Laren. Laat “ze” maar lekker
  kletsen!

Reageer