Matchwinnaar Jeroen Hertzberger: ‘Het resultaat is heilig’

‘Het resultaat is heilig’, zegt matchwinnaar Jeroen Hertzberger na de gewonnen halve finale tegen Ierland tijdens het Europees kampioenschap in Londen. Zijn doelpunt in de twaalfde minuut was de enige van de wedstrijd. ‘We gingen wel op zoek naar de 2-0, maar onze aanval was niet wat het  kan zijn.’ Keeper David Harte stond ook een aantal maal een tweede Nederlandse treffer in de weg.

WK heren Nederland Oranje Korea RU Hertzberger

Tegenover een mindere scoringsdrang stond een meer dan fatsoenlijke verdediging van Oranje. De Ieren schoten eenmaal tegen de paal, maar Jaap Stockmann hoefde verder niet in actie te komen. ‘We hebben gedomineerd. De focus ligt op defense’, verklaart de Rotterdammer. ‘We hebben nog geen goal tegen gekregen dit toernooi.’ De spits kwam zelf al vier keer tot scoren in Londen.

Wat Hertzberger zegt klopt, Oranje hoefde nog geen enkele keer te vissen. De meer verdedigende stijl van spelen is een bewuste keuze zo laat de aanvaller weten. ‘Het resultaat is heilig. Met defense win je kampioenschappen en wij komen hier maar voor één ding. Als wij zaterdag de finale winnen staan we allemaal met de handen in de lucht en dan maakt het niet meer uit hoe dat gebeurd is.’

Reageer