Matthew Swann maakt selectie Bloemendaal compleet

Matthew Swann keert na de zomer terug op Bloemendaal, zo meldt de club in een persbericht. De Australische international speelde vorig seizoen ook al voor de Mussen maar was in verband met het WK verplicht om dit seizoen in eigen land door te brengen.

Bloemendaal geeft aan dat met de terugkeer van Swann en de verlenging van de contracten van verschillende spelers uit het huidige team, de selectie voor komend seizoen praktisch rond te hebben.

Pepijn Post, (aanstaand) bestuurslid tophockey: “Het team heeft een fantastische opbouw in leeftijd en ervaring. Met onze zeer ervaren internationals, zowel van Nederland als van België, en de jongens die het succesvolle Jong Oranje-team op het WK in India hebben gedragen, gaan we ook de komende seizoenen mee doen om de prijzen. Daarbij hebben we jonge jongens als Floris Molenaar, Dominic Aarts en Maurits Visser die de komende jaren alle kans krijgen zich te ontwikkelen tot topspelers.”

Comments (10)

 1. Laat me niet lachen. Een Floris molenaar heeft bijvoorbeeld nog geen minuut gespeeld dit jaar. Hoe gaat deze jongen zich dan ooit ontwikkelen tot tospeler?

 2. staat toch ook komende jaren…

 3. Komt Daniël Aarts nog naar Bloemendaal?

 4. @redactie, waarom een artikel overnemen van de website van Bloemendaal (net als hockey.nl trouwens) wat nog zoveel vragen oproept? Praktisch rond. Wat is praktisch rond? En de verlenging van de contracten van verschillende spelers uit het huidige team. Welke spelers? Brouwer? Stockmann? Hofman? Jenniskens? Jolie? Swann is overigens een super aankoop. Een van de beste verdedigers van de wereld, dat heeft hij verleden jaar vaak genoeg bewezen. Bovendien vaste waarde in Australie H1. Ook prima dat Bloemendaal z´n eigen talenten een kans wil geven, zo hoort het. Vind persoonlijk nog wel dat ze een (ervaren) vervanger moeten halen voor Kessing. Altijd een onderschatte speler geweest, ondanks z´n vele prijzen. Vergelijkbare situatie als toen Docherty wegging. Ockenden (voormalig Laren) zou een goede zijn. Net als Kavanagh (mits fit) en v/d Linden. Van Kan zou ook prima in de huidige groep passen. Technisch sterk en snel. En bij een eventueel vertrek van Brouwer zou ik J. Herzberger tippen, prima aanvaller.

 5. @pieter, allemaal geweldige spelers, maar allemaal van buitenaf. Is er ook een geboren bloemendaler die weleens meedoet? en dan bedoel ik iets langer dan 20 minuten per wedstrijd.

 6. @steijn, welke top hoofdklasse club hebben allemaal spelers die uit de eigen jeugd komen? De eeuwige discussie, hier al zo vaak gevoerd. Bloemendaal heeft 4 spelers in de selectie die in India (wk) met jong-oranje hebben meegespeeld: van Doorn, Vos, Schuurman en Bovendeert (naast van Puffelen). In de huidige selectie van jong oranje (zie website knhb) zitten: Vos, Molenaar, en 2x Aarts. In oranje A1 zitten: Brinkman, v/d Drift, Keppel en Kronenberg. Veel talent voor de toekomst dus.

 7. @pieter, ik heb geen idee hoe dat bij andere clubs is, was ook meer een vraag dan een verwijt.

 8. Den bosch heeft veel eigen jeugd in het eerste team.

 9. beide topscorers van amsterdam komen uit eigen jeugd, Bakker en Pruijsser, best aardig toch.

 10. Klaas-Jan

  Overal zit wel wat jeugd. De ene ploeg wat meer dan de andere maar Pieter stop met je rijk te rekenen. In de huidige ploeg spelen 1 of 2 jongetjes af en toe eens mee uit de eigen jeugd. Die spelen over 2 jaar bij Pinoke of Hurley want zijn geen echte toppers.Als Bloemendaal ermee wil doorgroeien moeten ze een rol in de subtop accepteren voor een jaartje of 2. Dat willen ze niet dus komt er geen jeugd door en al helemaal geen eigen jeugd (voor zover die er is). Het is allemaal niet zo moeilijk. En zolang Joep van der Loo nog wordt gehaald geef je echt maar 1 signaal af en dat is dat je eigen jongens er geen draad van kunnen.

Reageer