Max Caldas: ‘Mooie impuls voor de groep’

Na het winnen van de Europese titel door de Oranjeheren ten koste van België kwamen er flink wat emoties los bij bondscoach Max Caldas. Voor de camera van NOS Studio Sport vocht hij tegen de tranen toen hem werd gevraagd hoe trots hij op zijn spelers was.

Na een moment van stilte herpakte Caldas zich weer. “Het is een mooie impuls voor de groep. We verslaan de nummer twee van de wereld, wij zijn de nummer vier. Het is een bijzondere prestatie van de ploeg. We wisten allemaal dat dit er in zit.”

De juiste weg

Caldas vervolgt: “We moeten niet te hard van stapel lopen. We moeten leren, beter worden. Gewoon cool blijven en geloven in wat we aan het doen zijn. En dat is volgens mij de juiste weg.”

Met de 4-2 zege in de finale nam Nederland revanche voor de 5-0 nederlaag in de poulefase. “We waren toen niet de mindere. Ze waren rete-effectief en in de beginfase weer”, zegt Caldas. “De drive van de ploeg, de manier van hockey en de beleving hoe wij willen spelen maakten ons de betere ploeg. En de betere ploeg heeft gewonnen.”

Kantelen

Toch leek de finale in eerste instantie een kopie van de poulewedstrijd te worden. Bij rust leidden de Belgen met 2-0. Daarna namen de Oranjeheren het heft in handen en scoorden vier keer. Wat heeft Caldas gedaan waardoor het duel kantelde?

“We hebben een paar dingen aangepast in de press om ze nog meer af te sluiten. En alleen maar gezegd: twee keer raken, stick naar stick, tempo omhoog brengen dan kunnen ze niet meer bijbenen. En dat was ook zo.”

Comments (1)

  1. Erg goed gedaan Max. Complimenten en succes verder!

Reageer

Contact Us