Mehmood keert terug naar Eindhoven | Hoofdklasse Hockey Nederland

Mehmood keert terug naar Eindhoven

Rashid Mehmood zal ook aankomend seizoen onderdeel uit maken de selectie van Oranje Zwart. Lange tijd was het onzeker of de drie Pakistanen van de club uit Eindhoven terug zouden keren maar van Mehmood is in ieder geval zeker dat hij terug komt, zo meldt het Eindhovens Dagblad. 

OZ heeft de 26-jarige verdediger Rashid Mehmood een contract aangeboden en ook de werkvergunning is aangevraagd. Als alles goed gaat keert hij na de Asian Games (19 september – 4 oktober) terug naar Nederland. Harry van Hout, voorzitter van de Stichting Tophockey, durft echter nog niet met zekerheid te zeggen dat hij ook echt zal terugkeren. “Ik heb altijd twijfel bij jongens uit dat soort landen. Ik geloof pas dat-ie komt als ik hem ook werkelijk heb gezien. Net als vroeger met Romário bij PSV.”

Er is een kans dat ook Rizwan Muhammad, één van de andere Pakistanen die vorig jaar bij de landskampioen speelde,  terug naar Eindhoven komt. “Michel (van de Heuvel, red.) wil hem graag hebben. Als er voldoende budget was, dan hadden we hem ook teruggehaald,” aldus van Hout.

Comments (5)

 1. Ab van der wouden

  Want Romario kwam ook uit Pakistan? Wat bedoelt van Hout nou eigenlijk? Dat topsporters moeilijk aan afspraken te houden zijn of is van Hout gewoon een racist? Wat een belachelijke uitspraak!!

 2. Ab, dat gaat wat ver. Van Hout is geen racist. Laten we zeggen dat hij een apart gevoel voor humor heeft.

  Feit is wel dat OZ, net als DB trouwens, zich inlaat met weer een buitenlander van ver en kiest voor onzekerheid. Voordat je het weet heeft Pakistan weer een nieuwe bondscoach en ben je hem weer kwijt.

  Net als Kieran Govers, die laat zich opereren aan zijn heup en kan 6 maanden niet hockeyen. Ongeloofwaardig verhaal, wel Commonwealth Games spelen. Kan me niet voorstellen dat DB hem terug had gehaald als ze dit van tevoren geweten hadden.

  Matig beleid onder de rivieren.

 3. @john, boven de rivieren is het niet beter, hoor, John

 4. Haha doe normaal Ab, natuurlijk is het geen racistische opmerking, het is al vaker gebleken, in verschillende sporten dat sommige sporters thuis achterblijven, ook binnen het hockey. Vandaar deze opmerking..

 5. Buitenlanders

  Geval Govers was al ruim voor de CW bekend. Binnen en buiten Den Bosch. 6 maanden in uiterste geval neem ik aan bij een heup operatie. Denk dat er wel een verschil is tussen meneer Mehmood of Govers wat betreft zekerheid dat je kwaliteit binnen hebt.

Reageer