Meijer: "Het wordt steeds moeilijker" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Meijer: “Het wordt steeds moeilijker”

Maandagmiddag kwam het bericht dat Bloemendaal-spits Nick Meijer zich niet langer beschikbaar stelt voor het Nederlands elftal. Op Hockey.nl legt Meijer uit waarom. “Ik ben halverwege mijn vierde jaar en ik moet nog eventjes. Mijn prioriteit ligt bij mijn studie. Deze selectie van Oranje gaat door naar de Olympische Spelen in Londen. Dat meemaken zou ook mijn doel zijn. Het zou echter betekenen dat ik nog meer vertraging oploop aan mijn studie. Dat zie ik echt niet zitten. Ik wil gewoon mijn studie op het eerste plan zetten. Zo is het studeren niet leuk en het hockey ook niet. Nu is het allebei half. Maar het is het een of het ander. Ik kies voor mijn studie. Het blijft bijna onmogelijk om het te combineren voor mij. Het wordt steeds moeilijker.”

Meijer vertelt dat hij al sinds het WK en zijn blessure met de gedachte rondloopt om te stoppen. “Ik had de zomer vrij waardoor ik weer kon herstellen en ik alles op een rijtje kon zetten. Toen ging het wel weer even. Maar toen we onlangs de planning kregen voor het komende jaar van Oranje werd het toch wel lastig voor mij. Ik had het er niet meer voor over om alles opzij te zetten.”

Op de vraag of de Bloemendaal-spits triest of opgelucht is met zijn beslissing, antwoordt hij: “Allebei. Het is mijn eigen keuze om te stoppen bij Oranje. Die beslissing maak je ook niet zomaar.”

Bron: Hockey.nl

Reageer