Melkert: ‘Het is een kleine terugslag die we goed moeten analyseren’

Bij de heren gaat de topper van aankomend weekend tussen HGC en Rotterdam. De ploeg uit de Havenstad speelde vorige week nog met 2-2 gelijk tegen Schaerweijde en is er dus op gebrand in Wassenaar wel de punten veilig te stellen. Middenvelder Paul Melkert speelt dan tegen zijn huisgenoot Tristan Algera en ziet zeker kansen voor de Rotterdammers. 

Rotterdam - Grunwald Poznan EHL MdW Melkert (2)
(c) Maurice de Wert

Gezien de vele kanshebbers voor de play-off plekken is elk verloren punt voor een topploeg als Rotterdam, zeker tegen een ‘midden-motor’, een teleurstelling. Vooral na de knappe 2-3 overwinning op Bloemendaal een week eerder hadden Melkert en zijn teamgenoten zondag op meer dan een gelijkspel gehoopt. “We hadden vooral ook meer gemoeten. Dat moge duidelijk zijn,” reageert de middenvelder stellig. “De eerste helft was van onze kant erg slecht. De scherpte die we de week ervoor tegen Bloemendaal hadden miste gewoon in de eerste helft.  Daarbij moet ik wel zeggen dat Schaerweijde ook stukken beter speelt dan voorgaande jaren. Toen wisten we ook wel een beetje hoe ze speelden maar nu staat er een veel jonger team.”

Of het te maken heeft met een verschil in mindset wanneer je speelt tegen een topploeg of tegen een midden-motor weet de middenvelder niet precies. “Het zou misschien een rol gespeeld kunnen hebben maar aan de andere kant is het misschien ook wel te makkelijk om te zeggen dat het aan gemakzucht lag. Er sloop blijkbaar iets in waardoor we bijvoorbeeld niet goed voor onze man verdedigden en overal net wat te laat waren. De tweede helft hebben we het goed op kunnen pakken en ging het stukken beter maar toen was het eigenlijk al te laat. Zij verdedigden goed en gelukkig voor ons vloog de gelijkmaker er in de laatste minuut nog in. Een terecht gelijkspel? Ja, ik moet helaas toegeven van wel.”

Afgezien van de 3-0 nederlaag in de eerste competitiewedstrijd tegen Kampong kunnen de Rotterdammers verder terugkijken op een prima seizoenstart. Er werd met grote cijfers van Hurley gewonnen, tegen OZ speelde de ploeg van Reinoud Wolff gelijk en zoals gezegd werd Bloemendaal op ‘t Kopje met 2-3 verslagen. Het gelijkspel tegen Schaerweijde lag dan ook niet in de lijn der verwachtingen en daar baalt Melkert van. “Het is echt zuur dat je na de goede wedstrijden ervoor deze punten uit handen geeft. Een kleine terugslag die we vandaag goed zullen moeten analyseren.”

Komend weekend kan Rotterdam zich revancheren, dan staat het duel met HGC op het programma. In Wassenaar treft Melkert zijn huisgenoot, en oud-teamgenoot,Tristan Algera. Hoewel ze elkaar nog niet het vuur aan de schenen hebben gelegd om tactieken te ontfutselen kijken beide spelers uit naar de wedstrijd. “Ja, deze pot betekent veel voor hem,” grinnikt Melkert. “Hij heeft het er al weken over en het is ook gewoon leuk om elkaar op die manier tegen te komen. Hij zei dat ‘ie soms wel eens op midden-midden terecht komt. Daar sta ik ook dus dan kunnen we mooi duels met elkaar uitvechten. Hoe we HGC gaan verslaan? Wat ik van Tristan hoor is dat die Peillat een waanzinnige corner heeft. Het is dus belangrijk om die zo min mogelijk tegen te krijgen. Als dat lukt gaan we ‘m, gebaseerd op ons veldspel, winnen.

Reageer