Michel van den Heuvel neemt met goud sportieve wraak op KNHB - Hoofdklasse Hockey Nederland

Michel van den Heuvel neemt met goud sportieve wraak op KNHB

De Nederlander Michel van den Heuvel heeft voor een regelrechte sensatie gezorgd door als hockeybondscoach met Pakistan goud te winnen tijdens de Aziatische Spelen. Voor de Aziaten betekende de titel het eerste grote internationale succes in zestien jaar. Pakistan versloeg in de finale Maleisië met 2-0 door treffers van de in het verleden bij Rotterdam spelende routinier Sohail Abbas en ex-Larinees Rehan Butt.

Met de triomf verdiende Pakistan een ticket voor de Zomerspelen van Londen 2012. Na het eindsignaal knielden de spelers van de kampioensploeg neer voor een gezamenlijk dankgebed. Daarna werd Van den Heuvel, die acht maanden geleden nog bondscoach was van Oranje, op de schouders getild.

Met de zege nam Van den Heuvel sportieve wraak op de KNHB. De hockeybond besloot na het brons op het WK in maart in New Delhi het contract van de Brabander niet te verlengen. Officieel mocht Van den Heuvel niet
verder vanwege een verschil van inzicht wat betreft het te voeren beleid. In de wandelgangen werd gesproken over een
tekort aan menselijke eigenschappen van de 46-jarige Ossenaar. Bovendien zou Van den Heuvel het hockey niet
goed genoeg uitdragen. Met het goud in China bewees de voormalige succescoach van Bloemendaal in ieder geval wel in staat te zijn om een land naar een grote internationale titel te leiden.

Lees het gehele artikel in de Spits van vandaag.

Bron: Spits

Comments (3)

  1. Wie is dat schitterende mannetje dat 4 keer op de foto staat 🙂

  2. Weet je dat niet? Dat is de 1-eiige vierling Kiekmi-us

  3. floppieenteun

    Typisch gevalletje van competitievervalsing! Wat doet goalie Mast van HDM (die er zondag een stuk of tien om z´n oren gaat krijgen, afscheid van super Max) naast van den Heuvel op de foto?. Formuliertjes weer eens een keer niet goed ingevuld dus, maar ligt niet aan van den Heuvel.

Reageer