Middleton hoopt op steun van HGC in halve finale tegen Oranje

De vreugde bij de Engelse heren was groot na de ‘kwartfinale’ tegen België. Door een rake strafbal vier minuten voor tijd won Engeland het duel met 3-2 en daarmee is de ploeg van bondscoach Bobby Crutchley door naar de halve finale.  

Engeland WK Pinner RU heren
Keeper George Pinner vliegt zijn teamgenoot in de armen. Credit: Roel Ubels

Engeland startte het toernooi matig met een gelijkspel tegen Spanje. Vervolgens werd er gewonnen van India en Maleisië maar bleek Australië een maat te groot. Door de overwinning op België is Engeland nu dus wel door naar de halve finale waarin het Nederland zal treffen.

Eindelijk hebben we jullie het ware Engelse team gezien,” sprak keeper George Pinner na afloop. De Engels goalie zat duidelijk nog vol adrenaline en schreeuwde de woorden bijna. “Iedereen schreef ons af na de eerste wedstrijd maar we hebben laten zien dat ons team alles over heeft voor de winst en dat team zullen jullie ook tegen Nederland gaan zien. We gaan de strijd met ze aan voor het oog van 15.000 mensen. Daarin zullen we zeker de underdog zijn maar we zullen er net zo hard voor vechten als vandaag en wie weet wat er dan gebeurt, we willen zo graag een WK-medaille.”

Bondscoach Bobby Crutchley gaf later in de persconferentie aan dat zijn team van tevoren wist dat het maandagavond grotendeels aan zou komen op het verdedigen. “We waren in balbezit vandaag graag beter geweest maar als er zoveel druk op zit verandert het hele spel. Ze proberen door je heen te spelen dus moesten we het compact houden. Zij hadden meer balbezit maar we hebben goed verdedigd en ik ben heel trots op het team.”

Crutchley denkt dat zijn ploeg in de halve finale tegen Oranje nog beter zal moeten spelen dan tegen België het geval was maar hij geeft aan dat zijn jongens hem al vaker versteld hebben doen staan. Ook aanvoerder Barry Middleton beaamt dit. “Deze groep is al 18 maanden samen en leert zo snel dus we weten zeker dat we met een goed plan die wedstrijd in zullen gaan. Ons doel is om niet alleen een toernooi te spelen maar ook iets bijzonders neer te zetten.” Middleton kijkt net als Pinner uit naar de wedstrijd van vrijdag waarin zijn ploeg voor het eerst voor een vol stadion zal spelen. “Spelen voor 15.000 man is iets zijn dat we hierna nooit meer mee zullen maken. Misschien kan ik nog wat HGC mensen bellen om Engeland aan te komen moedigen,” grapt de oud-HGC’er.

Reageer