Mirco Pruyser: ‘Dat de ballen net bij mij vallen is lekker’

“Ik denk dat het wel genoeg zegt.” Mirco Pruyser wijst na afloop van de halve finale op de uitslag. Met 3-1 waren de Oranjeheren donderdag te sterk voor Engeland waardoor zondag in het Wagener Stadion wordt gespeeld om de Europese titel tegen België.

“Zondag zal een mooie pot worden”, werpt Pruyser alvast een blik vooruit. “Ik denk dat het stiekem wel een beetje een andere wedstrijd wordt dan eerder in de poule. Natuurlijk hebben we de dingen geanalyseerd uit die 5-0 verliespot. Maar we hebben ook veel goede dingen gedaan. Daar hebben we voornamelijk naar gekeken. Ik heb veel vertrouwen in zondag. Het is mooi affiche. Ik denk dat iedereen er zin in heeft: wij en het publiek ook.”

Wedstrijd

De Oranjeheren kenden in de halve eindstrijd een moeilijk eerste kwartier tegen Engeland. Doelpunten van Mink van der Weerden en Pruyser snel achter elkaar in het tweede kwart zette Nederland op het goede spoor. Na rust scoorde de spits nog een keer, waarna Engeland via Mark Gleghore iets terugdeed.

“We hadden best wel controle op hun helft en dat raakte heel even weg waardoor ze een beetje op onze helft gingen spelen”, kijkt Pruyser terug op het eerste kwart. “Maar na die goal van Mink verdween dat ook wel weer snel. Na de 2-0 eigenlijk helemaal.”

Terecht

“Ik denk dat we goede grip op de wedstrijd hadden”, gaat Pruyser verder. “Ik baal een beetje van de tegengoal, maar 3-1 is een terechte uitslag.”

Met twee treffers had de speler van Amsterdam een groot aandeel in de winst van Oranje. “Dat de ballen net bij mij vallen is natuurlijk lekker, maar je merkt gewoon dat de teamdynamiek heel goed is. We voelen ons goed.”

Scoren met forehand

Opvallend was dat Pruyser zijn eerste treffer met de forehand maakte nadat twee backhands geen doel troffen. “Ik voelde bij de goals dat ie naar mijn backhand ging. Zo kon ik mooi wegdraaien naar mijn forehand waardoor ik eigenlijk vrij kon schieten. Dan is het lekker dan ie erin valt.”

Pruyser is in vorm. Dat bewijzen de cijfers ook. In 2017 scoorde hij 18 keer in 19 interlands. “Ik denk dat het komt door het nieuwe systeem dat we spelen. Ik sta wat hogerop en dat helpt zeker mee. Eigenlijk scoren alle spitsen veel meer dan in de laatste jaren. We zitten er lekker in en iedereen gunt mekaar een goaltje en spelen veel ballen af. Het is lekker als wij als spitsen veel goals kunnen maken.”

Reageer

Contact Us