Möhlmann: 'Ik had niet durven dromen dat ik de eerste wedstrijd zou spelen' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Möhlmann: ‘Ik had niet durven dromen dat ik de eerste wedstrijd zou spelen’

De mannen van HGC wonnen gister hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen met 2-0 van Schaerweijde. Naast enkele nieuwkomers in het veld stond er ook in het doel een nieuw gezicht: de achttienjarige Luuk Möhlmann verving de geblesseerde Sam van der Ven.

De derde doelman van Oranje viel afgelopen week tijdens een oefenwedstrijd uit met een kuitblessure en dus mocht Möhlmann, broertje van teamgenoot Dick, in zijn eerste competitiewedstrijd voor HGC al de de volledige wedstrijd spelen. “Als keeper ben ik dan de grote mazzelaar,” geeft de goalie toe in het AD/Haagse Courant. “Ik had nooit durven dromen dat ik gelijk de eerste competitiewedstrijd zou spelen. Ik had eigenlijk gehoopt op een wedstrijd waarbij we dik voor zouden staan en dat ik dan ook nog een paar minuten had mogen maken.” Voor de jonge keeper, die vorig seizoen nog bij Push onder de lat stond, staat dit seizoen vooral in het teken van het opdoen van ervaring. “Als nieuwkomer in de hoofdklasse is de kans heel klein dat je eerste keeper wordt. Dat is bij alle clubs hetzelfde. Ik wist: dit is voor mij een leerjaar. Sam is een topgozer, die mij op iedere mogelijke manier wil helpen. Door met hem te trainen, word ik beter. Dat gaf ook de doorslag om hier naartoe te komen.”

Tot nu toe gaat het Möhlmann in ieder geval voor de wind. De nul bleef gister op het scorebord, al geeft hij toe niet al te veel te doen te hebben gehad. Doordat Van der Ven waarschijnlijk nog wat tijd nodig heeft om te herstellen zullen dit niet zijn enige speelminuten blijven. “Ik ga mijn stinkende best doen om met het team alle punten te pakken en zelf zoveel mogelijk ervaring op te doen.”

Comments (1)

  1. lekker luuk

Reageer