HWL: Nederlandse heren winnen doelpuntrijke wedstrijd - Hoofdklasse Hockey Nederland

HWL: Nederlandse heren winnen doelpuntrijke wedstrijd

Het Nederlands elftal heeft de kwart finale van de Hockey World League gewonnen. In Rotterdam nam de ploeg gecoacht door bondscoach Paul van Ass het op tegen Frankrijk. In een doelpuntrijk duel won Nederland uiteindelijk met 8-4.

Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd. Frankrijk dat de bal mocht uitnemen ging meteen vol op de aanval en zocht de cirkel van Jaap Stockmann. Binnen anderhalve minuut kreeg Nederland de eerste kans. Billy Bakker kon met een backhand flats de score openen. De keeper stond echter in de weg, waarna de bal gevaarlijk werd weg gewerkt. Het gevolg was een corner. Deze werd door Jeroen Hertzberger gepusht. Via de keeper kwam de bal op de lijnstop. Hiermee werd een goal voorkomen en dus ging de bal op de stip. Hertzberger faalde niet en benutte de uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te brengen. Meteen na de openingstreffer gingen beide ploegen meteen voor een nieuwe treffer. Na zeven minuten viel er weer een doelpunt in het voordeel van Nederland. Bakker kreeg de bal en gaf de bal voor. Constantijn Jonker kon met een simpele tip-in de voorsprong verdubbelen. De derde kans van de wedstrijd was ook voor Jonker. In de kluts kwam de bal bij de aanvaller van Kampong terecht, maar zijn lob ging over het doel. Frankrijk speelde op de counter en kwam er na het felle begin van beide partijen niet meer aan te pas. Het was het Nederlands elftal dat de wedstrijd domineerde.

Toch kwamen de Fransen er zo nu en dan uit en verdienden een corner. De variant leverde in eerste instantie niets op, maar in de rebound was het Matthieu Durchon die Stockmann kansloos liet. De Franse ploeg kreeg vertrouwen in het eigen kunnen van de ploeg en ging meteen voor de gelijkmaker. Een goede aanval leverde weer een corner op. Ook de tweede corner werd benut. het was Victor Lockwood die de gelijkmaker scoorde. Zelfs na de gelijkmaker bleef de Franse nationale ploeg aanvallen en kreeg een kleine mogelijkheid. De bal werd echter halfhoog de cirkel ingespeeld en was te moeilijk om te tippen. Klaas Vermeulen kreeg als aanvoerder een gele kaart omdat Oranje met twaalf man in het veld stond. Nederland verdiende hun tweede corner van de wedstrijd toen het aantal spelers weer in evenwicht was. Een variant belande op de stick van Hertzberger die zijn tweede van de avond maakte.

In het begin van de tweede helft wilde Oranje meteen orde op zaken zetten. Al na een minuut was het Valentin Verga die de score bracht op 4-2 in het voordeel van het Nederlands team. Na de prachtige goal van Verga kreeg het Nederlands team nog enkele kansen. zo werd een corner gestopt en ook een schot gepakt door de keeper van Frankrijk. Na deze kansen benutte Jeroen Hertzberger nog een kans. Hiermee maakte hij zijn derde doelpunt van de dag en de vijfde voor Nederland. Jelle Galema kreeg een gele kaart, hier maakten de Fransen gretig gebruik van door de achterstand te verkleinen door een goal van Martin Genestet. Het Nederlands team rechte meteen de rug en breide de score weer uit door een goal uit een corner variatie van Rogier Hofman. Kemperman liet ook nog van zich spreken door met een verwoestende backhand de bal via de onderkant van de lat in het doel te werken. Kort na de schitterende goal van Kemperman deed Frankrijk meteen wat terug door te scoren. Na de goal van Frankrijk kreeg Oranje vier goede mogelijkheden en wist de laatste hiervan te benutten. Quirijn Caspers kon simpel afronden.

De wedstrijd eindigde hiermee in een 8-4 overwinning voor het Nederlands elftal dat het op neemt tegen Australië in de halve finale.

Reageer