Nederlandse mannen hebben de weg naar boven nog niet gevonden na nederlaag tegen Duitsland

 

Dinsdagavond stond niet alleen de kraker Real Madrid – Ajax op het programma, ook stonden twee grote hockey rivalen tegen elkaar. Nederland mocht het opnemen tegen Duitsland, die gezien het verleden als één van de angstgegners gezien mag worden. In Rotterdam werd voor de derde keer op rij een nederlaag geleden, waardoor Nederland nu op een zesde plaats in de Pro League series staat. 

Voordat deze wedstrijd begon was het al bekend dat er veel op het spel stond. Nederland moest winnen om de aansluiting met de top te houden. Ook voor Duitsland was dit een uitgelezen moment om weer de aansluiting met de bovenste ploegen te krijgen. In de eerste twee kwarten leek er weinig aan de hand. Nederland had het meeste balbezit, en het was wachten op het eerste doelpunt.

Waar Nederland afgelopen week al een Nederlaag leed tegen Argentinië (Lees ook: Olympisch kampioen Argentinië verslaat Oranje in eigen huis), was het nu Duitsland die er voor zorgde dat Oranje geen punten zou halen. Een bijna volgepakt stadion (3.500 toeschouwers), zagen de Duitsers de 0-1 scoren door Florian Fuchs. Waar Keeper Sam van der Ven een aantal goede acties had, was hij nu erg ongelukkig.

Dit maal was het wel Oranje die meer spel liet zien. Waar in Argentinië veel balverlies werd geleden, was het nu Oranje die gemakkelijker de bal in de ploeg kon houden. Helaas ging de bal er nu niet in. Nederland kon niet door drukken in het vierde kwart, waardoor de 0-1 van Fuchs ook de eindstond zou worden.

 

Reageer

Contact Us