Nevado: “Hockey draait niet alleen om Thé Dansants”

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

Sinds dit seizoen speelt Olympisch kampioen Carlos Nevado (foto links) voor SCHC. In de zomer verruilde de middenvelder tweevoudig EHL-winnaar Uhlenhorster voor de ploeg uit Bilthoven. In Hockey Weekly geeft de Duitser uitleg voor zijn keuze. “Ik kon voor PwC hier in Nederland werken bij ‘Audit and Assurance Service’. Ik kende Adel (Fuentes, red.) al en ik vond Utrecht een leukere stad dan Rotterdam, waar ik ook kon spelen.”

Op de vraag hoe de Duitser tot nu toe denkt over de mentaliteit van de Nederlandse jonge hockeyers in de Hoofdklasse, antwoordt de middenvelder: “Spelers moeten beseffen dat hockey niet alleen draait om Thé Dansants op zondag. Ik kan alleen voor SCHC spreken, maar de Nederlandse jongens kunnen wel meer gefocust zijn. Je kunt niet naar elke Thé Dansant gaan of de hele dag roken. Als je echt goed wilt worden, moet je daarvoor keuzes maken.”

En daar weet Nevado alles van. Voor het Duitse nationale elftal heeft de 28-jarige hockeyer veel moeten doen en laten. “Ik moest veel opofferen voor het Duitse team, en dat was ook niet altijd makkelijk. (…) Ik kon niet naar feestjes en dronk ook niet.”

Momenteel staat Stichtsche na zes wedstrijden met vijf punten op een negende plaats. De voormalig international heeft er vertrouwen in dat zijn elftal naar boven kan kijken als er hard wordt gewerkt. “Ik denk dat we goed kunnen presteren met SCHC als we altijd alles geven. Dan kan er echt wel eens tijd zijn om met het team naar de kroeg te gaan. Dat doen we in Duitsland natuurlijk ook wel. Maar alleen als we eerst hard hebben gewerkt.”

Lees hier het gehele interview met Carlos Nevado (bladzijde 12 en 13).

Comments (5)

  1. En zo hoort het!! Daarom horen nederlandse spelers niet meer tot de absolute kanshebbers op olympisch goud!! Topsportcultuur creëren begint bij de clubs. Weg TD’s, entree heffen en meer salaris om te kunnen leven voor het hockey! Succes, dat gaat toch hier niet gebeuren.. wij houden van iedereen dus ook van Dames 38 die een dansje willen met de mannen van het eerste..

  2. Was het niet Nevado die in Duitsland een positieve dopingtest achterliet?

  3. Heb zelf Nevado de afgelopen 4 weken op elke TD in de omgeving gezien. Wat een bullshit lult deze gast.

  4. LOL! Nou, dan heeft die Nevado wel de juiste club gekozen….

  5. Hij heeft wel een gouden OS medaille.. Dat moet gevierd worden en dat kan niet in Duitsland dus dan maar hier hahaha LOL

Reageer