Nieuw-Zeeland zevende na shoot-outs

De heren van Nieuw-Zeeland en Spanje openden de laatste WK-speeldag met de plaatsingswedstrijd om de zevende en achtste plek. Nadat de zeer vermakelijke wedstrijd tussen de nummer zes en de nummer tien van de wereld in een 1-1 gelijkspel eindigde moest het duel middels shoot-outs beslist worden. 

WK-Spanje-heren-RU-8-900x402
Credit: Roel Ubels

Anders dan in sommige andere plaatsingswedstrijden was vanaf minuut één was duidelijk dat beide ploegen het toernooi met een overwinning af wilden sluiten. Nieuw-Zeeland kende in dit streven de meeste voortvarende start. Waar zowel Stephen Jenness als Simon Child in de eerste helft al goede kansen op de openingstreffer krijgen is het Kane Russell die in de 30e minuut uit een corner de 0-1 binnen sleept. In de slotminuten van deze helft brengt Roc Oliva de Spanjaarden nog bijna op gelijke hoogte maar hij mist doel.

Halverwege de tweede helft is het vervolgens wel raak voor Santi Freixa en zijn teamgenoten. Geholpen door wat ongelukkig keepwerk van de keeper van de Blacksticks sleept Blanco Lleonart Spanje naar 1-1. De Kiwi’s hebben in het laatste kwartier de overhand maar weten het doel niet meer te raken en dus moeten er shoot-outs aan te pas komen om de wedstrijd te beslissen.

Santi Freixa schiet de eerste shoot-out voor Spanje nog binnen maar ziet vervolgens David Alegre en Roc Oliva missen. Bij Nieuw-Zeeland zijn alle pogingen raak en daardoor mag Simon Child het bij een 3-1 stand afmaken. Hij doet dat kalm en dus wordt Nieuw-Zeeland zevende en moet Spanje genoegen nemen met de achtste plek.

Bekijk hier de doelpunten:

’30: 0-1 Kane Russell

’54: 1-1 Blanco Lleonart

Shoot-outs

Reageer