Nieuwbakken international Kellerman gaat voor de play-offs

Bij de herencompetitie in de zaal is tot nu toe nog geen enkel team zeker van een play-off plek maar huidige landskampioen Rotterdam heeft op het moment de beste papieren als het gaat om het competitie-toetje. De formatie uit de Havenstad is met nog twee wedstrijden te gaan koploper in poule A met een voorsprong van drie punten op de nummer twee, Den Bosch en vier punten op de nummer drie, Groningen. Komend weekend treft Rotterdam beide concurrenten. Nieuwbakken international Bjorn Kellerman is tevreden over hoe het zaalseizoen tot nu toe verloopt en heeft vertrouwen in een goede afloop.

Zaalhockey heren Rotterdam Venlo RU (5)
(c) Roel Ubels

Ons doel was van tevoren wel dat we play-offs wilden halen dus daar gaan we ook voor,” aldus de aanvaller die uitlegt dat het dit jaar, mede door het programma van de veldinternationals, lastig was een goed team neer te zetten. “Vergeleken met het team van vorig jaar mis je naast internationals als Hidde Turkstra ook Oliver Polkamp en Timmo Kranstauber die beide geblesseerd zijn dus dan moet je toch andere mensen meenemen. Gelukkig hebben we met Willem en Maurits Hertzberger een goed team op de been kunnen brengen. Zij hebben veel ervaring dus het is voor ons heel lekker dat we hen erbij hebben. Daarnaast spelen we met de rest al het hele jaar samen dus ook in de zaal ben je dan snel op elkaar ingespeeld. Ik denk dat dat belangrijker is dat hoeveel internationals je hebt.”

Komend weekend moet het play-off ticket veilig worden gesteld. Rotterdam treft als gezegd Den Bosch en Groningen die ook beide nog kans maken op een plek bij de laatste vier. “Het zal een spannend weekend worden,” aldus Kellerman. “Den Bosch speelt eerst tegen Hdm en als zij die verliezen hoeven wij eigenlijk alleen van Groningen te winnen. Maar ja, ik vind dat we gewoon twee keer moeten winnen. In de vorige weken wonnen we van Groningen en speelden we gelijk tegen Den Bosch. We hadden toen ook kunnen winnen dus ik vind dat we daar nu ook gewoon voor moeten gaan.”

Naast de competitie met Rotterdam  maakt Kellerman ook al enkele weken onderdeel uit van de Oranje zaalselectie die zich voorbereid op het WK in Leipzig. Inmiddels is de WK-selectie bekend en is zijn eerste grote toernooi een feit. Dit tot grote blijdschap van de aanvaller zelf die ‘er blanco in ging om zijn kans met beide handen aan te grijpen’. “De afgelopen periode met het Nederlands zaal is heel intensief geweest en omdat je zoveel leert vliegt de tijd eigenlijk voorbij,” vertelt Kellerman. “Ik ben het zaalhockeyspel ook echt op een andere manier gaan bekijken en merk ook echt dat ik vooruit ga. Ik heb er ook wel echt alles voor gedaan om het voor elkaar te krijgen en ben dus ook heel blij dat het me gelukt is. Ik bedoel, het is mijn eerste grote toernooi en dan ook gelijk een WK!”

 

Comments (4)

  1. Zaalselectie rond? Wanneer is dat bekend geworden?

  2. @ Henk, inderdaad. ben wel benieuwd naar hoe die selectie er uit ziet.

  3. Selectie vorige week intern bekend gemaakt. Communicatie loopt via bondsbureau. Zelfde kern als afgelopen jaren, basis staat dus vast.. Goedegebuure-de wert-rohof-peppel-tigges.

Reageer