Nieuwe bondscoaches voor Australische heren en dames

Colin Batch is de nieuwe bondscoach van de Australische heren. Hij is de opvolger van Graham Reid, die de Kookaburras twee jaar onder zijn hoede heeft gehad.

Batch, een voormalig Australisch international, was de afgelopen vier jaar bondscoach van Nieuw-Zeeland. Daarvoor stond de Australiër twee jaar aan het roer bij de Belgische heren en was hij acht jaar assistent bij de Kookaburras.

Black Sticks

Met de Black Sticks won Batch in 2014 zilver tijdens de Hockey World League. Afgelopen zomer was Nieuw-Zeeland dichtbij het bereiken van de halve finales van de Olympische Spelen. De ploeg incasseerde echter drie goals in de laatste vier minuten en verloor met 3-2 van Duitsland.

Bij de dames neemt Paul Gaudoin het roer over van Adam Commens, die al voor de Spelen van Rio de Janeiro had aangegeven te vertrekken bij de Hockeyroos. Gaudoin, eveneens een voormalig international van Australië, maakt de overstap van de heren, waar hij als assistent werkzaam was en na het vertrek van Reid in oktober de rol van interim-coach vervulde.

Reageer

Contact Us