Nieuwe poll: zaalhockey wordt niet serieus genomen in Nederland - Hoofdklasse Hockey Nederland

Nieuwe poll: zaalhockey wordt niet serieus genomen in Nederland

Zodra de winterstop is aangebroken duiken veel hockeyers de zaal in. In de wandelgangen hoort men dat niet iedereen even tevreden is over de Nederlandse zaalcompetitie. Het wordt niet serieus genomen en hoofdklassehockeyers zien het als een leuk tijdverdrijf om fit te blijven. Hoofdklassehockey.nl is benieuwd wat u er van vindt. Wordt de Nederlandse zaalcompetitie serieus genomen of is het een leuke hobby voor ernaast?
U kunt stemmen in de poll aan de rechterkant van de homepage en/of hieronder uw mening delen.

Comments (9)

 1. Het wordt niet serieus genomen.
  De veldcompetitie wordt ook veel belangrijker gevonden. Daar komen de sponsors op af.
  De knhb wil volgens mij wel. Een paar jaar geleden hebben ze de hoofdklasseclubs gevraagd om met elkaar te praten over een nieuwe opzet voor de hoofdklasse. De bijeenkomst is toen afgeblazen omdat te weinig clubs wilden komen praten.
  Jammer want het is een leuk spel en de competitie kan nog leuker.

 2. Helemaal mee eens, kan veel serieuzer genomen worden. Ik vind het een mooi spel om te spelen en om naar te kijken. Iets meer voorbereidingstijd zou ideaal zijn. Wellicht is de tijd rijp om nog een keer zo’n bijeenkomst te organiseren, heb het idee dat het door veel hoofdklasseclubs wel wat serieuzer genomen wordt dan een aantal jaren geleden. Voorbeeld hiervan zijn de Amsterdam dames.

 3. Zolang de KNHB bondscoaches internationals verbieden om zaalhockey te spelen wordt zaalhockey door de KNHB niet echt serieus genomen.
  stel je voor dat zaalbondscoaches de internationals verbieden om te gaan veldhockeyen dan zou het huis te klein zijn.

 4. amsterdammer

  Ik verbaas me dat deze discussie toch weer voorbij komt/gestart wordt, het is vrij zinloos gebleken de laatste jaren. Zaalhockey heeft gewoon geen prioriteit, nergens in NL, de enkele “zaalclub” en ook de enkele clubs die het zaalhockey iets hoger kwalificeren en iets serieuezer benaderen, daargelaten. (Denk eens aan het stel enthousiaste zaaldames die zomaar een WK wisten te winnen!! Het kan dus écht wel!).
  Kijk nou eerst eens gewoon bij de clubs waar de jeugd in de zaal speelt. We mogen de lat eenvoudigweg niet zo hoog leggen bij het gebrek aan zaaltrainingsruimte.
  Door simpelweg gebrekkige en verschrikkelijk schaarse trainingsfaciliteiten en ook gebrek aan kennis bij trainers en coaches zit het aan de “onderkant” ook al helemaal niet goed. Bij mijn club spelen maar een beperkt aantal teams in de zaal, terwijl vrijwel alle andere teams ook graag meedoen in de zaal maar ervan uitgesloten worden vanwege bovenstaande reden! Ook spelen we met ALLE kinderen uit zo’n veldteam in de zaal waardoor er per wedstrijddag 4 spelers thuis mogen blijven, slaat dus nergens op. De andere teams doen mee met diverse wintercompetities buiten.
  Mijn stelling: Zaalhockey wordt niet serieus genomen aan de onderkant, en aan de bovenkant is het dus niet veel beter. Doe het goed of doe het niet.

 5. Ben het helemaal eens met Amsterdammer, als de KNHB dit echt serieus zou nemen dan was er ook wel een opleiding voor trainers/coaches er is op dit gebiedt helemaal niets. En ja we hebben te weinig ruimte aan zalen maar omdat het niet zoals handbal en andere binnen sporten interessant om je hal te verhuren voor 2 maanden, de andere binnen sporten blijven van oktober tot eind maart in de hal.
  Kijk naar Duitsland daar heb je competitie van oktober tot april en daarna weer veld
  Zijn zij er slechter van geworden?

 6. Soms is zaalhockey nog mooier om te zien dan veldhockey. Ik vind het echt heel erg jammer dat niet lukt een echt sterke competitie op te zetten.
  Kijk naar bijvoorbeeld de techniek van een Willem Hertzberger. Op het veld een leuke speler, in de zaal een wereldtopper.
  Hoe gaaf zou een competitie zijn wanneer er meer van dit soort spelers tussen zou zitten…

 7. hoezo mogen internationals niet mee doen, bekijk de lijsten is… vd horst, balkesteijn, hertzberger, baart, genoeg!

 8. Heb zaalhockey altijd leuk gevonden maar ik begrijp dat het niet veel aandacht heeft.
  Er is nog genoeg aandacht te genereren voor het veldhockey dus stop daar de energie maar in.
  Mocht je meer aandacht willen genereren zou je er een aparte (sub)bond voor kunnen oprichten zodat deze er 100% prioriteit voor heeft en er een lange termijnplan voor kan ontwikkelen.
  Maar persoonlijk denk ik dat er voor het veldhockey nog genoeg is te winnen.

Reageer