Noë heeft vertrouwen in Laren - Hoofdklasse Hockey Nederland

Noë heeft vertrouwen in Laren

Laren Rene Broekman

In tegenstelling tot de dames, kennen de heren van Laren een stroeve start van het seizoen. Er zijn vijf wedstrijden gespeeld en de teller staat nog op nul. Na wat ongelukkig verloren wedstrijden tegen Bloemendaal (winnende tegengoal in de laatste minuut) en Hurley (het uitvallen van keeper Laurens Goedegebuure) vielen ook nog routiniers Eli Matheson en Hidde Kruize geblesseerd uit. De 6-0 nederlaag zondag tegen OZ toonde nogmaals aan dat er bij Laren een hoop werk aan de winkel is.

Volgens Mark Noë, die dit seizoen van Schaerweijde terugkeerde bij zijn oude club, was de wedstrijd tegen OZ pas de eerste echte klap voor zijn team. “Voor afgelopen zondag hebben we de wedstrijden elke keer wat ongelukkig verloren. Vervolgens vielen Hidde (Kruize, red.) en Eli (Matheson, red.) uit waardoor er tegen OZ jongens uit de A mee moesten doen die dan tegenover ongeveer een heel team van internationals staan. Dat is niet makkelijk.” Toch houdt Noë de moed erin. “We zijn er allemaal van overtuigd dat het beter zal gaan. De trainingen zijn leuk, de sfeer is goed en iedereen werkt hard.”

Aanstaande zondag staat de huidige nummer twee van de hoofdklasse, HGC op het programma. Noë verwacht dat Kruize en Matheson dan weer op het veld zullen staan maar dat het voor Laren wederom een lastige wedstrijd wordt. “HGC zit op dit moment in een flow en wij in de hoek waar de klappen vallen.”

Over een tijdje zal een andere routinier, Sander van Someren Gréve, het team tijdelijk verlaten om te gaan reizen. Laren heeft Luke Doerner nog op de lijst staan. Is er een mogelijkheid dat we de Australiër terug gaan zien op de Nederlandse hockeyvelden? Noë: “Ik ga er niet vanuit. Hopelijk is Mark Neumeier tegen de tijd dat Sander vertrekt van zijn blessure af. Daarnaast rouleert Luc Lejeune nu al elke wedstrijd achterin mee dus hij zou daar ook kunnen staan, al zullen we de ervaring van Sander missen.”

Comments (9)

 1. Eindelijk Laren als maar lager, heerlijk voor de jager!

 2. Schc Schc Schc volgens mij speelt jullie heren 1 overgangsklasse? Klasse

 3. @Peter, jeetje gaaf man zo,n reactie.

 4. Aan de naam is Laren verplicht er in te blijven. Kan me dan ook eigenlijk niet voorstellen dat ze het hele jaar op nr 12 blijven staan. Er zijn een paar teams die minder ervaren of gewoon slechter zijn. Ik ben bang dat Schaerweijde, Hurley en Tilburg uit gaan maken wie er uit vliegt. Het is dat er geen 4 degradanten zijn anders zou het zomaar kunnen gebeuren.

  En Noë; laat die gast lekker.

 5. Er gaat dit jaar maar 1 ploeg degraderen. Ze zijn allemaal te goed voor de overgangsklasse en dat zal ook wel blijken uit de play-outs.

 6. Ook ik heb een mening

  Nou Bart, dat denk ik niet. Heb je de gatenkaas bij Schaerweijde wel eens goed bekeken? Hoewel het lijkt dat ze beter zijn, is dat dus echt gewoon niet het geval.

 7. plek 12 wordt gevecht tussen Laren en Tilburg. plek 10 wordt strijd tussen Hurley, Schaerweijde, Den Bosch en Pinoké. Rechterrijtje na 22 wedstrijden gok ik:
  7. DB 26 p
  8. Pinokkio 25 p
  9. SW 21 p
  10. Hurley 18 p
  11. Laren 9 p
  12. Tilburg 8 p

 8. HGC leeft ver boven zijn stand. Die gaan nog ver terug vallen.

 9. Busvervoer

  Volgens mij gaan we weer met zijn alle door op de poll van 17 september. Nou ik doe lekker mee.

  Mijn voorspelling:
  9. S’weijde
  10. Laren
  11. Hurley
  12. Tilburg

Reageer