Nominatie Bakker en Pruyser FIH Player of the Year - Hoofdklasse Hockey Nederland

Nominatie Bakker en Pruyser FIH Player of the Year

Billy Bakker en Mirco Pruyser zijn genomineerd voor de FIH Player of the Year-award. In de categorie Rising Star maken Thierry Brinkman en Jorrit Croon kans op een award.

Bakker en Pruyser nemen het in de verkiezing tot beste speler van het jaar op tegen Mats Grambusch (Duitsland), Gonzalo Peillat (Argentinië) en Arthur van Doren (België).

Beste speler van het jaar

In 2015 was Robert van der Horst de laatste Nederlander die werd verkozen tot FIH Player of the Year. Ook Stephen Veen (1998 en 2000) en Teun de Nooijer (2003, 2005 en 2006) wonnen de eretitel. Vorig jaar ging de prijs naar de Belg John-John Dohmen.

In de categorie meest talentvolle speler strijden Croon en Brinkman met Timm Herzbruch (Duitsland) en de Belgen Victor Wegnez en Arthur van Doren, die vorig jaar deze award won en dit jaar ook is genomineerd voor beste speler.

Keepers

Er zijn geen Nederlanders genomineerd voor beste doelman van het jaar. Kampong-keeper David Harte, die de prijs de afgelopen twee seizoenen won, neemt het op tegen Quico Cortes (Spanje), George Pinner (Groot-Brittannië), Vincent Vanasch (België) en Juan Vivaldi (Argentinië).

De winnaars van de awards worden bepaald aan de hand van het oordeel van een panel deskundigen en het publiek. Fans kunnen online via de website van de internationale hockeyfederatie tot 14 januari 2018 hun stem uitbrengen.

Comments (2)

  1. Heel leuk dat jullie hier aandacht aan besteden, echter wel jammer dat er iets fout staat. Anne Veenendaal is gewoon verkiesbaar als beste keepster.

  2. Redactie Hoofdklassehockey.nl

    Beste Tim,
    Dat is correct. De nominatie van Anne Veenendaal is gemeld in dit artikel: https://hoofdklassehockey.nl/nieuws/lidewij-welten-genomineerd-voor-fih-player-of-the-year/
    Met vriendelijke groet,
    Redactie Hoofdklassehockey.nl

Reageer