Nominatie Naomi van As voor beste hockeyster - Hoofdklasse Hockey Nederland

Nominatie Naomi van As voor beste hockeyster

Naomi van As is genomineerd voor de titel beste hockeyster van 2016. De 33-jarige speelster van Laren neemt het in deze categorie op tegen de Britsen Kate Richardson-Walsh en Alex Danson, de Argentijnse Carla Rebecchi en de Nieuw-Zeelandse Stacey Michelsen.

Van As speelde haar laatste wedstrijd als international tijdens de olympische finale in Rio de Janeiro. Oranje verloor na het nemen van shoot-outs van Groot-Brittannië.

Overige nominaties Nederlanders

Jaap Stockmann en Joyce Sombroek zijn genomineerd voor beste keeper en Jorrit Croon maakt kans in de categorie talent van het jaar.

Bondscoach Alyson Annan heeft een nominatie voor coach van het jaar op zoek. Ze heeft concurrentie van onder meer Janneke Schopman, de bondscoach van de Verenigde Staten.

Comments (6)

 1. Oké Kate als beste speelster van de wereld? Grapje zeker. Dan maar Naomi van As, hoewel mijn stem naar Lidewij uit zou gaan (waarom staat zij er niet bij). Vind het niet de beste keuzes dit jaar. Een gouden medaille om je nek maakt je niet automatisch beste speelster van de wereld.

  Keepster zal Hinch wel worden.

  Talent Habif ja? Waar staat Leurink? Zal overigens wel Owsley of Granotto

 2. Kate is een zeer degelijke speler. De nominatie gaat niet enkel om het spel maar ook om de bijdrage van de atleet. In de afgelopen 17 jaar heeft ze alles gegeven voor hockey. De verdediging in Rio van GB stond zeker op punt. En dat is allemaal terug te leiden naar één persoon, namelijk Kate Richardson-Walsh.

  Maddie Hinch en Lily Owsley verdienen ook zeker een prijs!

 3. Tja… Als zelfs Naomi van As, die toch echt een draak van een jaar heeft gehad, hiervoor genomineerd wordt, is zelfs dit nu een ontzettende farce geworden. Niemand uit het Nederlands elftal heeft dat dit jaar verdiend, want zowel op clubniveau als internationaal heeft niemand iets uitzonderlijks laten zien. Laat dan maar een Engelse de prijs pakken die toch wel iets fenomenaals hebben laten zien door, hetzij met fortuin maar toch, Olympisch kampioen te worden.

 4. Het is toch ook een farce. Voor van As zal dit een mooie afscheidsprijs gaan zijn. En goed het jaar was niet zo goed, maar het blijft een zeer goede speelster. Beter dan wat GB te bieden heeft.
  Bij het Wk voetbal 2014 Messi die een draak van een toernooi speelde maar omdat hij (of de bekende discussie) de beste speler van de wereld is heeft hij gewonnen. Als we op die basis gaan kijken maakt Naomi zeker kans en hoort Lidewij hier zeker bij te staan.

  Goed Walsh heeft een nuttige bijdrage geleverd, maar werd toch ook van alle kanten voorbij gerend. Hinch heeft zeker de gouden medaille voor de Engelsen gewonnen. Wat een behoorlijke prestatie is met een gemiddeld team. Dus wat betreft keepster zou zij het zeker mogen worden.

  De Argentijnse Granatto (?) heeft wat mij betreft de talentprijs verdiend. Goed Owsley is ook zeker een talent, heeft deze vorig jaar ook gewonnen maar Granatto heeft me positief verrast.

  Maar goed, waar maak ik me druk om 😉

 5. Annan-Thate genomineerd. ?? Hoe serieus moeten we deze verkiezingen nemen.

 6. Van As beste speelster?,zet Hoog en de Goede er ook bij dan, die hebben ook niets laten zien dit jaar, tevens hetzelfde met Annan, er behoort dit jaar geen een Nederlander bij te staan, of het moet de eerder genoemde Welten zijn..

Reageer