Oltmans kondigt vertrek aan bij Laren - Hoofdklasse Hockey Nederland

Oltmans kondigt vertrek aan bij Laren

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

Roelant Oltmans heeft aangegeven aan het einde van dit seizoen afscheid te nemen van Laren, waar hij sinds 2008 trainer/coach van Heren 1 en Technisch Directeur is.

De loopbaan van Oltmans, die al meer dan 30 jaar in het hockeyvak zit, kent vele nationale en internationale successen. Onder zijn leiding werd het Nederlands mannenelftal o.a. Olympisch kampioen in 1996, wereldkampioen in 1998 en maakte hij het vrouwenelftal wereldkampioen in 1990.

Met de hockeymannen van Laren behaalde Oltmans in 2010 de play-offs waarna zij de vierde plaats behaalden; de beste prestatie van de Larense hockeyheren in de afgelopen 25 jaar.

In juni 2009 trad Oltmans toe tot de technische staf van het NOC*NSF als prestatiemanager waar hij verantwoordelijk is voor teamsporten. “Het combineren van de twee functies is zeer intensief geweest. Het is tijd geworden om de prioriteiten wat te verleggen”, aldus Oltmans die zich na zijn vertrek als trainer/coach meer gaat richten op zijn werkzaamheden bij het NOC*NSF.

Willem van der Marel, voorzitter van Laren, geeft aan dat de expertise van Oltmans zeer waardevol voor Laren is geweest. Zijn inzet is groot en uiterst professioneel.

Bron: Persbericht Laren

Comments (25)

 1. Na 4 jaar Oltmans, staat Laren gewoon weer in het rechter rijtje, waar het toen ook stond… Duurste coach ooit, veel geld gekost, op langere termijn niks opgeleverd, van zijn 4 -jaren plan is ook niks terecht gekomen. Bloemen, flesje wijn en tot ziens!

 2. Plus dat hij het hele jeugdhockey in midden Nederland kapot heeft gemaakt.Omdat Laren niet genoeg volume had voor brede selecties is hij ze maar elder gaan halen. Zat je in het district of NL jeugd werd je persoonlijk door hem gebeld. Ben blij dat deze man weg gaat uit midden Nederland, hij heeft het jeugd hockey in midden Nederland ieder geval flink verpest!!!! Maar daar stond Laren eigenlijk al jaren bekend om

 3. Mee eens maar ben ook benieuwd wat al die dure spelers gaan doen. Die zijn toch voor geld en voor Oltmans gekomen. Dan heb ik meer respect voor een SCHC H1 dat in vergelijking minder goeie spelers heeft maar toch (ook met mazzel)maar ook met goed spelen 5e staat. Zo zie je maar weer een team kopen heb je uiteindelijk niets aan.

 4. Excuses gedeeltelijk vijfde samen met Rotterdam, maar na vanavond denk ik zesde. Knoest gaat er vanavond denk ik weer een paar in pushen.

 5. @hockeyfan, je hebt respect voor Schc? want omdat daar zoveel herkenbare schc spelers spelen? hou toch op man dat is een totaal vreemdelingenlegioen.

 6. @Hockey Fan: Je eerste bericht klopte wel. Schc staat nu op doelsaldo vijfde, rotterdam vierde. Als rotterdam dus vanavond wint staat SCHC op de vijfde plaats.

 7. @peter, beetje vreemde reactie want volgens mij zijn er nog wel wat wedstrijden te spelen dit seizoen? of loop jij in een gewaad over het water en kan je in de toekomst kijken? volgens mij ook playoffs gehaald dus volgens mij allemaal niet zo slecht.

 8. @dvadd, nee dat doen andere clubs zoals Kampong en Schc inderdaad niet, wat een onzin, grow up.

 9. Nee bij SCHC zit daar ook niet iemand die spelers van buiten haalt? Dat zelfde deed hij overigens ook bij andere clubs waar hij gewerkt heeft dus dat is niet nieuw in Nederland. En welke hoofdklasse club doet dit nou niet is toch logisch? Gun Oltmans zijn vertrek en nieuwe bezems vegen schoon toch?

 10. mmm niet zo populair die Oltmans hier. ligt er ook een beetje aan wat de clubleiding wil. hij is wel een werknemer van Laren.

 11. Floppieenteun

  Oltmans is een topcoach met een prima staat van dienst! Welke andere coach heeft van Laren wel een topploeg gemaakt? In Bloemendaal wordt hij nog steeds op handen gedragen, denk alleen al aan de EC in 2001, en wat te zeggen van wereldkampioen worden met zowel de dames als de heren. Hulde voor SCHC dat dit seizoen prima presteert, leuk om te zien dat Bilthoven weer meetelt.

 12. @floppieteun, wat een onzin met hulde voor Schc hebben zeker al meer punten gehaald dan iederen had verwacht maar de spelopvatting is zo vreselijk negatief,snel scoren en dan een handbalverdediging neerzetten.

 13. Handbalverdediging; dat doet kampong ook, club onwaardig. Oltmans wil met Laren wel aanvallen en dat siert hem

 14. @schaar, kampong doet inderdaad precies hetzelfde, vreselijke spelopvatting.

 15. @kareltje. Als jij gelijk hebt (geen idee, ik heb nog nooit een wedstrijd van ze gezien) dan heb ik diep respect voor SCHC. Erg knap om met kennelijk zeer negatief spel toch snel op voorsprong te komen. Dat het niet om aan te gluren is snap ik ook nog.

 16. SCHC OLE OLE!!!!

 17. ben handbal

  moet schc nog tegen E.O en Volendam?

 18. Zover we weten is Laren in MidNed de enige club die actief scout. Onder het mom: als het bij Ajax gebeurd, dan kan het ook bij de top van het hockey.

  Andere clubs krijgen ook kinderen van buitenaf, maar die worden nooit actief gehaald. Talent is welkom, maar dan moet je jezelf aanmelden.

  Of Oltmans achter deze nieuwe filosofie staat, is niet 100% duidelijk. Om hem dan ook te betichten van het verpesten van het hele jeugdhockey, gaat dan ook wel ver.

 19. Om de rol van Laren in perspectief te plaatsen: bij Kampong JC1 spelen al 6 (!) jongens van omringende clubs (Houten, Shinty, Leusden). Kampong is een club uit een grote stad en heeft in de C-jeugd (onder 14) al meer dan de helft van het team van andere clubs “gescout”. Kan me niet voorstellen dat bij Laren (een klein dorp) er net zoveel spelers van buiten spelen. Dat is mijn ervaring in ieder geval niet.

 20. @ knalpot. Ik kan je verzekeren dat de spelers bij Kampong op eigen initiatief naar de vereniging zijn gegaan. Dat is de aantrekkingskracht van een grote vereniging.

  Bij Laren heb je in een klein dorp niet veel om uit te peuren. De naam en de club zijn wel groot en kent dan ook een regiodekking die net zo groot is als andere Hoofdklasseclubs. Je zou haast moeten stellen dat je als club uit een dorp juist de regio moet opzoeken.

 21. Laren is weliswaar een klein dorp, maar wel in ‘t Gooi met een enorm dichte hockeypopulatie!(7 verenigingen!) Vooral bij de meisjes junioren op laren komen er veel van buitenaf. Ik hoorde dat zelfs in MD1 al 5(!) meisjes van buitenaf komen. Ongekend vind ik dit. Er is dus dan veel mis met het opleidingsniveau op laren, onder leiding van: Oltmans….

 22. @Peter,want? Ik lees op ditzelfde forum dat bij een club als kampong ook vaak meer dan helft van andere clubs komt, zo gaat dat vaak als je bij een kleinere club speelt en je hebt talent waarom zou het dan gek zijn om naar een hoofdklasseclub in de buurt te gaan. En misschien heeft hier en daar een verhuizing ook nog wel meegespeeld?

 23. de Helft bij Kampong van buiten; veel meer. Er zijn teams met nog maar 2 a 3 uit Utrecht.
  Het is al zelfs zo erg dat er kinderen na 1 seizoen weg moeten. En dat er kinderen al binnen komen in de e-tjes.

  Maar er wordt niet actief gescout door Kampong zelf maar door de ouders van kinderen.

  En iedereen in het gelid als naefje en nierop langs lopen. Wat kritiek betekent exit.

 24. @Jaap @ Thomas. Wat snapt men op dit forum niet aan het woord scouten? Van overstappen naar een andere club heeft simpelweg verkassen.

  Een oude man in een grijze regenjas langs de lijn op zaterdagmorgen bij de E’tjes die kinderen ouders overhaald naar een een club te gaan: dat is scouten. Daar gaat deze discussie over.

 25. @ Klaas, ik heb werkelijk geen idee wat je bedoelt en ik ben denk niet de enige.

Reageer