"Oltmans stapt op bij Laren" | Hoofdklasse Hockey Nederland

"Oltmans stapt op bij Laren"


Roelant Oltmans is volgens ingewijde bronnen per direct gestopt als coach van Laren. Direct na het met 5-0 verloren duel heeft de oefenmeester uit Oegstgeest aan de groep medegeeld het gevoel te hebben niet dat hij het team niet meer over teleurstellingen in wedstrijden kan heen coachen. Het team heeft sinds de winterstop geen wedstrijd weten te winnen.

Comments (28)

 1. overrated and overpaid…

 2. Laffe actie dit, alleen maar om zijn eigen persoontje te beschermen. Misschien is kapitein op een cruiseschip iets voor hem.
  Dit hoort bij de sport en voor nog maar 2 wedstrijden heeft dit weinig zin

 3. Vlugge Japie

  In een interview met Hockey.nl meldt Oltmans dat hij zn ego opzij zet. Volgens mij zet je je ego pas écht opzij als je de twee wedstrijden (en play-outs) afmaakt. Dan heb je echt ballen. Vind dit meer schaden aan je imago.

 4. @davidd, denk wel meer als 2 wedstrijden. play outs moeten ook gespeeld worden, tenzij ze zondag bij hurley verliezen.

 5. Overgewaarde coach, beetje verleden tijd. Slecht in zelfreflectie, het ligt te vaak aan anderen, met name de scheidsrechter.
  Laren moet nog oppassen, want het moet minimaal 4 punten halen om de play-outs te ontlopen, en als Hurley tegen Laren wint, kan het zelfs nog rechtstreeks degraderen….
  Kan me nog herinneren dat Melchior Looijen van Kampong naar Laren ging zodat hij om de prijzen kon spelen.

 6. Al net zo nobel als Herman Kruis.. Het loopt niet lekker, maar gelukkig besluit de coach dan ‘het juiste te doen om de groep een boost te geven’ en op te stappen… Riekt een beetje naar CV bescherming, daar wil je natuurlijk geen degradatie op hebben staan.

 7. Laren is een kunstmatige creatie, zonder natuurlijke top identiteit (zoals Bloemendaal), tot stand gebracht met support van wat rijke sympathisanten. Behoudens af en toe een goede lichting, ontbreekt het aan een eigen opleiding volledig en moeten de toppers van buiten worden gehaald. Zo’n model is per definitie eindig, en dat zien we nu bij de heren. Oltman’s vertrek markeert het einde van een gefaalde ambitie. Dat het voor het einde van het seizoen is, is een detail, en niet terecht om Roeland in de schoenen te schuiven. Hij is broodtrainer, Laren bood hem een zak met geld, hij was gek geweest als hij die niet had gepakt.
  Als de Laren heren al niet dit seizoen degraderen krijgen ze met SCHC, Kampong, Schaerweijde en Voordaan dicht in de buurt (en o.a. Huizen en Almere die een niveau lager aan de weg timmeren) volgend seizoen een groot probleem om een representatief team op de been te brengen. Tenzij er weer grootscheeps in de geldbuidel wordt getast en er een batterij Olympia gangers wordt gelokt.

 8. Herman Kruis + Oltmans kunnen alleen werken met toppers die zelf bepalen wat er gedaan moet worden, kijk naar hun resultaten en de samenstelling van hun selecties. Zelf iets toevoegen, helaas!
  Lukt het niet dan is het biezen pakken.
  2 dezelfde personen die hun ego juist wel heel belangrijk vinden.
  Geef mij maar Marc Lammers, Toon Siepman die maken altijd van niets IETS! Dat zijn mannen waar je iets aan hebt. Zet die op de Ned. mannen en dan komt ook dat goed!

 9. rj muller

  een bijzonder slecht voorbeeld voor de mensen die zich wel 100% inzetten voor een prima regionale dorpsclub en zeer negatief voor het imago van coach/trainer/begeleider naar de jeugdspelers;
  kortom; Oltmans “een slechte verliezer ” oftewel “holle vaten …………” ; Laren verdient beter, veel beter ……………

 10. Jammer dat bij die prima regionale dorpsclub natrappen beter lukt dan hockeyende heren.
  Kop op Roelant, je weet zelf het beste hoe het in elkaar steekt!!!!

 11. Van Oostduin

  Begint een trend te worden onder ex-bondscoaches van een bepaalde lichting. Wat gaat voor: het belang van hun ego of dat van een onder hun verantwoordelijkheid bijna gedegradeerd elftal. Zal er om spannen, zullen we maar zeggen. Tijd voor de nieuwe(re) lichting.

 12. Als je weet waar je moet zoeken is het niet zo moeilijk om verbanden te ontdekken. Was deze ex-bondscoach en nu ex-coach van Laren in januari niet de raadgever van de huidige bondscoach bij het bedisselen van het hogebomenboskapplan (twee maal rood met scrabble)? Zou en duo-baan op een dorpsschooltje in de rimboe van Suriname (vak sportmanagement) iets voor de heren zijn? Kost twee tickets naar Paramaribo en scheelt een hoop kosten en ellende.

 13. @Logisch, Twee maal een enkele reis, naar ik aanneem.

 14. Mag ik tussendoor vragen aan iemand van HkH wat er is gebeurd met alle wedstrijdverslagen en ander nieuws???

 15. Site is dood? Sowieso vrij traag altijd en veel copy-paste nieuws… Alleen omdat er comments kunnen worden gepost zijn er nog vrij veel bezoekers. Tijd voor een nieuwe site?

 16. wat vroeger een goed op de hoogte zijnde site was is nu meestal achterhaalt nieuws – buitengewoon slechte voorspellingen en weinig eerste hand nieuws jammer lijkt me verstandig het weer wat te activeren of er mee te stoppen

 17. Van Oostduin

  Misschien goed om Sascha weer eens om advies te vragen. Het is er inderdaad allemaal niet beter op geworden. Jammer!

 18. Lodd om oud ijzer

  Zoals al eerder genoemd op dit forum ontleent deze site alleen nog z’n bestaansrecht aan … dit forum! Ook al ontstijgt het niveau van sommige reacties nauwelijks het dramatische niveau van de hkh.nl bijdragen, het is tenminste IETS!
  Het lijkt erop dat Bas de site vlak voor de komst van de nieuwe hoofdredacteur Jesse Mahieu eerst nog even vakkundig wil laten doodbloeden…
  En zo gaat het bolwerk dat Sascha in 10 jaar heeft opgebouwd langzaam ten onder. Op hetzelfde moment heeft hockey.nl een behoorlijke versnelling ingezet: meer stukjes, meer video, zeer snelle respons op nieuws. Kortom alles waar hkh vroeger in uitblonk.
  Als ik Jesse was zou ik z’n nieuwe positie nog eens in heroverweging nemen. Dit voelt alsof hij aan boord stapt bij een zinkend schip! (Met Bas B als de snel vluchtende kapitein van de Concordia…!)

 19. Brinkman is een eigen site begonnen van bedenkelijk laag allooi. stickieterug.nl

 20. Wie dacht dat het niveau niet nog lager zou kunnen dan Powned qua journalistiek, komt bedrogen uit… stickieterug.nl/hoelangzal’ik’nogbestaan?
  Wat is dit bijzonder slecht!!

 21. vooral dat stukje over het slachtoffer van Keith Bakker is tenenkrommend, omdat ze aangeeft buiten de publiciteit te willen blijven

 22. Walgelijk

  stickieterug.nl: Wat een smerig, walgelijke site van BB. Een keer kijken was voldoende om de site niet meer te bezoeken,
  BB probeert leuk te zijn, maar is blijkbaar zo dom dat hij niet eens in de gaten heeft hoe slecht en ordinair zijn ‘hersenspinsels’ zijn.
  verspilde moeite!

 23. Laatste ontdekking (om het niveau van Stickieterug maar even aan te geven,
  BB heeft zijn site ook toegankelijk gemaakt onder het URL
  http://www.publiekevrouw.nl. Hoe bedenk je het? Dat is je site nog eens op’pimpen’! Bah!

 24. Lood om oud ijzer

  @ allen, wat een prachtige en eenduidige reacties!
  Ik begin steeds beter te begrijpen waarom hkh.nl in een paar maanden tijd naar de haaien geholpen is.
  WAT EEN PRUTSER IS DIE BAS BRINKMAN!!!

 25. Dit is idd niet best.

 26. De site is dood.
  En dat in deze fase van de competitie…
  Jammer Sascha.

 27. Interessante discussie,maar wie zegt dat die stickyterug-site van bas brinkman is?? Ik geloof daar namelijk niets van. Gisteren had iemand nog een link naar deze bedenkelijke site neergezet en deze spam is door Bas(?) verwijderd. Dat HKH betere tijden heeft gekend dat is echter zeker. De site wordt idd in leven gehouden door de diverse reacties,niet door de nieuwtjes.

Reageer