Oltmans: “Zolang er geen ‘r’ tussen staat, is het contact” - Hoofdklasse Hockey Nederland

Oltmans: “Zolang er geen ‘r’ tussen staat, is het contact”

Foto © Proshots

Eddie Ockenden (foto) keert na het Olympische jaar terug bij Laren, zo heeft de Gooise club donderdag kenbaar gemaakt. Ockenden is één van de vier Australische internationals die volgend jaar teruggaan naar Australië vanwege de Olympische Spelen in 2012.

“Het is een prachtig signaal dat Eddie bij ons wil blijven,” vertelt coach Oltmans blij. “Hij is een fantastische speler en we zijn dan ook ontzettend blij dat hij wil terugkomen. Hij heeft het erg naar zijn zin bij Laren.”

Naast de 24-jarige middenvelder zullen ook Jason Wilson, Luke Doerner en Des Abbott terugkeren naar hun thuisland. Laatst genoemde komt daarentegen al sinds november niet meer in actie voor Laren in verband met een enkelblessure en woont alweer enige tijd in Down Under. Maar veel horen we echter niet over de geblesseerde Laren-spits. “Des heeft naast zijn enkeloperatie ook nog een knieoperatie gehad. Daar zat nog wat. Hij is begonnen met lichte trainingen, dus hij klimt langzaam op. Ik schat dat hij weer op het niveau zit als dat hij zat rond september.”

Met vier vertrekkende spelers moet Laren het verlies zien op te vangen. “We zijn in gesprek met een aantal spelers, maar er is nog niets concreet. En zolang er nog geen ‘r’ tussen staat, noem ik het contact,” aldus Oltmans die niet kenbaar wil maken met welke spelers Laren in onderhandeling is.

Reageer