Olympische Spelen Rio de Janeiro: Poule-indelingen bekend

De FIH bevestigde maandag dat de Spaanse vrouwen en de Nieuw-Zeelandse mannen de officiële vervangers zijn van de Zuid-Afrikaanse teams op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dat betekent dat alle twaalf ploegen, bij zowel de heren als de dames, nu bekend zijn. Met de bekendmaking van de FIH-wereldranglijst vorige week, zijn de poule-indelingen nu vastgesteld.

Bij de vrouwen neemt Oranje, regerend Olympisch kampioen, het in Poule A op tegen de volgende landen: Nieuw-Zeeland (4), China (5), Duitsland, (8), Zuid-Korea en Spanje (14). Poule B bestaat uit Argentinië (2), Australië (3), Groot-Brittannië (6, op basis van de ranking van Engeland), Verenigde Staten (7), Japan (10) en India (13).

Bij de mannen neemt nummer twee van de wereld Oranje het in Poule B op tegen: regerend Olympisch kampioen Duitsland (3), Argentinië (6), India (7), Ierland (12) en Canada (14). De andere poule is als volgt samengesteld: Australië (1), Groot-Brittannië (4, op basis van de ranking van Engeland), België (5), Nieuw-Zeeland (8), Spanje (11) en gastland Brazilië (32).

In februari zal het complete speelprogramma bekend worden gemaakt.

Comments (2)

  1. Mannen sowieso halve finale! Andere poule is vele malen sterker!

    Vrouwen zullen het ook vrij zeker halen, dus 2 keer 75% kans op een medaille!

    🙂

  2. Als vrij zeker niet 100% is, dan lijkt mij 75% bij de vrouwen niet juist.

Reageer