Ook Jong Oranje heren pakken finaleplek | Hoofdklasse Hockey Nederland

Ook Jong Oranje heren pakken finaleplek

De mannen van Jong Oranje hebben zich vanmiddag in Waterloo geplaatst voor de finale van het EK onder 21. Nederland was met 2-1 te sterk voor Engeland. Beide doelpunten kwamen op naam van Tom Hiebendaal. 

Jong Oranje heren EK Hiebendaal RU
Tom Hiebendaal scoorde twee maal. Credit: Roel Ubels

Al na twee minuten spelen namen de mannen van Sjoerd Marijne de leiding via Tom Hiebendaal. Met zijn doelpunt werd een goede eerste helft van Nederland ingeluid maar zonder al te grote kansen. Jasper Luijkx kwam nog wel dichtbij de 2-0 maar het lukte Oranje niet de voorsprong voor rust verder uit te breiden.

In de tweede helft was het Engeland dat sterker de kleedkamers uit kwam. Amper terug op het veld lag de gelijkmaker er via Arjan Drayton achter keeper Berend van Eldonk. Vervolgens kregen zowel Dennis Warmerdam als Daniel Aarts kansen op de 2-1 maar kwam ook de Engelse Ben Boon dichtbij een treffer. In het laatste kwartier zette Oranje alles op alles om toch binnen reguliere speeltijd dat finaleticket veilig te spelen en dat werd beloond. Nadat Thierry Brinkman acht minuten voor tijd in de cirkel naar de grond werd geduwd kreeg de ploeg van Marijne een strafbal toegekend en kon Hiebendaal zijn tweede van de dag binnen pushen. Hij hield het hoofd koel en pushte Nederland naar de finale.

Zaterdag om 18:oo uur speelt Jong Oranje in deze eindstrijd tegen de winnaar van de andere halve finale die gaat tussen België en Duitsland.

Reageer